Kotorvaroška Dolina

Proslava svih svetih

Datum: 10.11.2009.


Svijeća je izvor svjetla, svjetlo je život, svijeća je izvor života, vječno svjetlo... vječni život...

Veliki broj vjernika kotorvaroških župa i ove godine pohodio je svoje domove i svoja groblja uz proslavu Svih Svetih i Dušnoga dana. Gospodin nam je bio milostiv i obdario nas lijepim vremenom tako da smo ga mogli proslaviti u ugodnom ambijentu. I upravo ta ljepota vremena trebala je biti i znak ozračja koje bi trebalo vladati na našim grobljima, a to je zapravo radost i mir. Radost zbog proslave života, mir zbog svijesti da pripadamo Bogu. Mi na svoja groblja donosimo znakove života i pobjede, cvijeće i svijeće, u kojima se ne poistovjećujemo sa mrtvima nego sa onima koji su pobijedili tamu smrti s Kristovim uskrsnućem u ušli u zajedništvo ljepote življenja s Gospodinom Bogom i Svima Svetima.

Krist nas je ohrabrio «Blaženstvima» da ustrajemo na putu življenja Božje Riječi i nasljedovanja jer to je jedini put koji nam jamči sigurnu budućnost.

U subotu, 31. listopada i u nedjelju, 1. studenoga obišli smo 17 grobalja u naše tri župe, na šesnaest smo slavili svete Mise, a na jednom (groblje u Duratovcima) izmolili smo opijelo za sve pokojne. Uz nas dvojicu (fra Anto Šimunović i fra Marko Bandalo) pomogli su nam fra Pero Karajica i vlč. Slavo Grgić. Iako je lijep broj naših vjernika bio na svojim grobljima, vjerujemo da bi ih bilo i više da mnogi nisu morali već u ponedjeljak biti na svojim radnim mjestima. Tako su mnogi posjetili grobove svojih pokojnika ali nisu mogli dočekati Misu na svome groblju. Koristim prigodu zahvaliti svima na dolasku, molitvama i darovima, a posebno zahvaljujemo onima koji su se pobrinuli da naša groblja ove svete dane dočekaju uređena i uredna.

Fra Anto Šimunović
 
Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0004