Kotorvaroška Dolina

Prodaja kolača u župi

Datum: 21.4.2014.


Tradicija se nastavlja

Vjerovati znači „darovati srce“. „Sine moj“, kaže Isus, „daj mi svoje srce!“ (usp. Izr 23, 26). Tko daje srce, daje sve. Zato vjeruje onaj tko svoje srce pobožno podloži Bogu. Naprotiv, ne vjeruje tko svoje srce ne daje Bogu, a ako ga ne dade Bogu, nužno će ga dati đavlu, tijelu ili svijetu. Tko, međutim, radi tako, „bit će osuđen“ (Mk 16, 16).

Na Veliki četvrtak žene kotorvaroške župe donijele su i pakirale kolače te organizirale akciju prodaje kolača u svrhu prikupljanja sredstava za najpotrebitije u župi. Kolače su ispekle marljive ruke naših župljanki koje su uvijek spremne za pomoći. Akcija je izvanredno prihvaćena, te je sakupljen prihod od prodaje kolača u iznosu od 570 KM. Akciju su potpomogle i Ana Pezerović sa 10 E, Anka Jurić sa 5 E i Peja Jakić sa 20 E. Kolači su prodavani na Veli petak i subotu, a novac koji se dobio od prodaja tih kolača namijenjen je onima koji su u potrebi u našoj župi.
Tom korizmenom akcijom se daje značaj nedjelji kao Danu Gospodnjem kada se okupljamo oko obiteljskog stola. U akciji su sudjelovale žene: Mandica Mandušić, Janja Barišić, Ankica Verić, Borka Juričević, Ivka Juričević, Mira Juričević, Anđa Tomić, Viktorija Barišić, Luca Marković, Miladinka Marković, Jela Sakan, Štefica Kovač, Ana Antunović, Klara Nikolić, Slavica Stipić, Ana Matičević
Bogu hvala na daru spretnih ruku naših domaćica te velikodušnosti svih onih koji su kupnjom kolača sudjelovali ovoj akciji.
Nadamo se da će se za vrijeme iduće akcije, koja će biti najvjerojatnije pred Božić, u nju uključiti još više župljanki pečenjem kolača kako bi se moglo obradovati što više potrebitih.
Viki
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 133.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 23.1.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Što vam predstavlja Uskrs?

Slika tjedna

facebook_1684145565190_7063818480662208151