Kotorvaroška Dolina

Prijateljski posjet

Datum: 10.2.2009.


Posjet dopresjednika RS i zamjenika ministra našoj župi

Dana 9. veljače u poslijepodnevnim satima ugodno su nas iznenadili dolaskom u naš kraj g din Davor Čordaš, dopredsjednik RS i g din Slavko Marin, zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice u Sarajevu. Razgovarali smo o dosadašnjoj obnovi na području naše općine i izrazili zadovoljstvo da su odobrena sredstva iz gore navedenog ministarstva za obnovu 10 kuća i sredstva za dovođenje struje u selu Rujevica.
Iako su naši zahtjevi i potrebe mnogo veći, ipak smo g dinu Davoru i Slavku zahvalni da su se zauzeli za naš kraj koji je do sada opravdao očekivanja i tvrdnju da se Hrvati polako vraćaju i žele vraćati u svoj rodni kraj. Neki i sami obnavljaju svoje kuće, a najskoriji primjer jest i Ranko Topalović- Dolin koji svojim sredstvima i svojim susjedima i rodbinom obnavlja vlastitu kuću,  a najveći broj njih očekuje pomoć sa strane. Njih dvojica su obećali zauzeti se kod lokalnih vlasti i na državnoj razini da Hrvati budu aktivnije uključeni u projekte obnove i posebno izgradnje potrebne infrastrukture u porušenim hrvatskim selima. U planu nam je dovesti struju u  sela Plitsku i Bilice gdje imamo ozbiljne najave za znatnija ulaganja kada je u pitanju obnova. Obojica su izrazili zadovoljstvo da Kotor Varoš ima i svoje legalne političke predstavnike u lokalnoj vlasti na razini općine. Uvjereni smo da će to tako i ubuduće biti.
Nadamo se da je ovo samo jedan od niza susreta sa takvim ljudima koji mogu i žele pomoći znatniju obnovu hrvatskih kuća i infrastrukture na području naše općine.

fra Petar Karajica
Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0005