Kotorvaroška Dolina

Poštovani Kotorvarošani/ke.

Datum: 5.10.2014.
Obraćam vam se sa molbom da kao prvo pažljivo pročitate ovaj tekst a onda i da razmislite o svemu napisanome i na kraju da postupite po svojoj savjesti.
Naime pred nam su dva vikenda koja su nam dosta važna. Prvi je Obilježavanje Sv.Franje u župi Vrbanjci sa misom u 11 i druženjem poslije mise a onda u 15 sati misa kod Bašćinske Špilje kojom se obilježava obljetnica kada je krenuo najveći konvoj/progon Hrvata iz rodnog kraja.
Drugi je 11 i 12.10 Kada će u Subotu 11.10 biti Blagoslovljen Križ na Orića Brdu u Dabovcima koji je dao izgraditi Ivo Šipura a koji ujedno poziva sve na Misu i druženje uz zakusku poslije Mise. G.Šipura sve financira osobno pa bi bilo lijepo da nas se skupi što više da mu na taj način iskažemo poštovanje na njegovom trudu. Drudi dan tj. 12.10 je Misa za sve stradale Hrvate Kotorvaroške doline kod
I sada ono najvažnije!!!! Na dan 12-10.2014 se održavaju opći izbori u Bosni i hercegovini. Pozivam sve one koji imaju pravo glasa a takvih je oko 2.500 ( Hrvata mislim)da ovaj put pokušaju doći da izaberemo svog čovjeka u Narodnu skupštinu RS jer to je jedini način da pokušamo zaštiti svoj( Hrvatski) interes. Svjedoci smo da nas se na sve načine obespravljuje i uskračuju nam sva prava na normalan život. Govorim vam to iz iskustva u protekle dvije godine. Kome se god obratite na višim institucijama uglavnom udaramo na zid jer nema se tko za vas zauzeti. Moram napomenuti da smo određenu potporu dobili od G.Čordaša iz Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe. Ali sve bi to moglo biti daleko više i konkretnije da imamo nekoga tko će ukazati na naše probleme. Svjedoci smo da se u pojedinim krajevima rade Crkve gdje nikad nisu bile da se nekome obnavljaju i domovi kulture a mi ne možemo dobiti godišnje ni desetak kuća. Da ne spominjem da sadašnji dopredsjednik RS-a navodno Hrvat odlazi na barikade na Kosovo a za prava Hrvata mislite da ga briga. Istina MI ga nismo niti izabrali nego nam ga izabraše drugi zato što je nama teško doći glasati. Osobno smatram da je sada trenutak da pokušamo prijeći prag i dobiti mjesto Poslanika u Narodnoj Skupštini koje bi nam sigurno donijelo puno pogodnosti i mogućnosti da se ukaže na stvarne probleme. Najiskrenije vam kažem da ne trebamo očekivati da će netko drugi rješavati naše probleme ma kako se on zvao i iz koje stranke dolazio. Svoje Kotorvarošane pozivam da zaboravimo na neke svoje privatne razmirice i da napravimo jedan kotačić u mogućem stroju koji može biti svima na korist i da svoj glas daju jednom od naših petoro Kotorvarošana koji se nalaze na listi a to su: Zoran Piličić, Tomo Antunović, Marko Bilobrk, Ivica Marčinković i Luca Marković. Kao i da svoj glas date kandidatu za Predsjednika RS. G.Josipu Jerkoviću.
Ja znam da sve to košta i da mnogima nije lako ali ponavljam da ako nemamo nikoga da nas predstavlja sami ćemo bi ti krivi za posljedice koje se mogu dogoditi. Veće sam pisao o tome da nam polako brišu naseljena mjesta/sela a da ne govorim o mnogim drugim nepravdama.
P.S. Kao što ste mogli primijetiti nisam spomenuo niti jednu stranku jer po mom mišljenju bitan je čovjek a tek onda stranka iz koje dolazi. Nadam se da nisam bio predug i da će čestiti Kotorvarošani prepoznati mogućnost koja nam se pruža. A za one koji nisu u mogućnosti osigurati prijevoz i to smo riješili na taj način da imamo nekoliko autobusa na raspolaganju samo se treba predbilježiti i možete se javiti na ove kontakte:- Marijan Miškić . 098220976, Ivica Marčinković .0915266546, Ilija Lukić Čerčo 098741919, - Davor Bjelobrk (Rijeka), 0989807527- Mato Zeba (Rogoznica), 098 708239 Vlado Marković (Požega), mob. 0981610635 Do 10.10 se prijaviti.
Zgrim

Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654