Kotorvaroška Dolina

Posjet dobročinitelja iz Njemačke

Datum: 13.4.2008.


Nazočni su se mogli uvjeriti u bitnost ovakvih projekata i ovog vida pružanja pomoći onima u najvećoj potrebi. Mogli su vidjeti također materijalnu situaciju tih ljudi

 

U subotu, 5. travnja naš kraj posjetila je skupina Caritasovih dobročinitelja iz okoline Duisburga zajedno s predstavnicima banjalučkog Caritasa: šest Nijemaca od kojih su neki novinari, direktor zadruge „Radiša“ i gđica Žaklina Garić, voditeljica projekta Skrb za bolesne i nemoćne. Nakon okrjepe uz malo rakijice i kavicu, župnik je gostima predstavio nekadašnje i sadašnje stanje cijeloga kotorvaroškoga kraja. Svi su se iznenadili vijestima i brojkama koje su saznali od župnika. U našoj župi djeluje patronažna služba i skrb za samce i nemoćne. Medicinska sestra Ankica Verić nekoliko puta u tjednu obiđe korisnike tog projekta među kojima su neki i drugih nacionalnosti. Kaja Kavedžija redovito obilazi usamljene i nemoćne, pomaže im u spremanju njihovih domova, čišćenju i kuhanju te za njih nabavlja potrebne stvari i plaća kućne račune. Svima nam je poznato da svakodnevno niču nova žarišta sukoba gdje je potrebna međunarodna pomoć. Vidljivo je da je takve pomoći kod nas sve manje i manje. Zato smo prisiljeni oslanjati se na svoje snage i sredstva kako bismo onima koji su u najvećoj potrebi izišli u susret kada je u pitanju bolest, nemoć i drugi životni problemi. Uvjereni smo da će i naši mladi volonteri dati svoj udio kako bi ljudima u potrebi olakšali njihovu situaciju. Gosti iz Njemačke i Banje Luke zajedno s medicinskom sestrom i župnikom obišli su neke korisnike tog vida pomoći. Nazočni su se mogli uvjeriti u bitnost ovakvih projekata i ovog vida pružanja pomoći onima u najvećoj potrebi. Mogli su vidjeti također materijalnu situaciju tih ljudi. Najprije smo u Kotoru obišli gospođu Raziju, a onda smo obišli našu župljanku Dragicu Nikić u Čepku i na koncu obitelj Alojzija i Ljubice Topalović u Zabrđu. Gosti su se uvjerili u našu gostoljubivost, a i radost samih korisnika kada ih netko posjeti. Izrazili su spremnost i dalje pomagati u realizaciji ovakvih projekata.

Fra Pero je gostima iz Njemačke darovao šarene priglavaka – ručno pletene čarape od vune i privjesak za ključeve s našom crkvom koja je u izgradnji, kao znak zahvalnosti za potporu našim ljudima.
            PeK


 


Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831