Kotorvaroška Dolina

popis 2013.g

Datum: 29.9.2013.
Poštovane Hrvatice i Hrvati kotorvaroške doline,POZIVAMO VAS DA SE ODAZOVETE POPISU STANOVNIŠTVAU BOSNI I HERCEGOVINI OD 1.10. – 15.10.2013.
VRLO VAŽNE INFORMACIJE U SVEZI POPISA

Postoji mogućnost da se osobe u inozemstvu popišu putem pošte, slanjem popunjenog obrasca skinutog s interneta
POZOR: TE SE OSOBE NEĆE UBRAJATI U BROJ STANOVNIKA U BIH!!!
Znači popišite se u BiH, ali NE putem pošte ili neka to bude zadnja opcija. U slučaju da se popišete putem pošte ulazite u kvotu iseljeništva (dijaspore), a ne ulazite u ukupnu kvotu stanovništva BiH, što je pogubno za Hrvate u BiH.
Svi Vi koji imate imovinu, svoje ili roditeljske kuće/stanove, grobove najmilijih u Kotor Varošu, trebate se odazvati popisu stanovništva u BiH
POZOR: Naknadnim donošenjem zakona, osobe koje ne budu popisane u BiH mogu izgubiti neka osnovna prava koja su imala do sada u BiH
Kako sudjelovati u popisu ako sam npr. u Njemačkoj?
Nije obveza doći u BiH za vrijeme popisa. Prisutni član kućanstva ili netko blizak može dati podatke o vama i na taj način vas popisati. Osoba za vrijeme popisa mora biti u kući i posjedovati osobne podatke.

Kako znam kad će doći meni u kuću ili stan?
Popisivač dolazi između 1.10.-15.10.2013. Ukoliko popisivač nikoga ne zatekne u kući, ostavlja obavijest o ponovnom dolasku. Ako određeno kućanstvo iz bilo kojih razloga nije popisano, ono se može javiti u općinsku popisnu komisiju kako bi bilo popisano u razdoblju 1.10.-15.10.2013. Nakon 15.10.2013. više nema popisivanja.

Moram li tijekom popisa imati sve osobne iskaznice moje obitelji?
Nikakvi osobni dokumenti nisu potrebiti tijekom popisivanja. Dovoljno je imati kod sebe samo podatke o sebi i ostalim članovima kućanstva.
Minimalni podaci koje je potrebito imati su sljedeći:
- ime,ime roditelja,prezime
- JMBG: matični broj BiH ili datum rođenja
- mjesto rođenja, mjesto stanovanja majke u vrijeme rođenja, podatak o statusu aktivnosti (zaposlen, zanimanje, djelatnost firme, vrsta škole itd.)
Što ako dijete nije rođeno u BiH i nije prijavljeno u BiH, ili ako supružnik nije prijavljen u BiH?
Formalna prijava u različite službe evidencije (CIPS osobna karta, matičar i sl.) nije preduvjet za popisivanje osoba. Popisuju se svi, bez obzira na službenu prijavu.
Za popisivanje nije obvezno imati nikakav dokument kojim se dokazuje status
Što trebate napraviti:
Proslijedite vašima sve potrebne podatke i zadužite ih da vas popišu, odnosno da bar jedan punoljetan član vašeg kućanstva posjeti svoju imovinu u BiH tijekom popisa u BiH i upiše sve ostale članove kućanstva.

UDRUGE KOTORVAROŠKIH HRVATAPovratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831