Kotorvaroška Dolina

POKOJNI IVICA VUJIČIĆ

Datum: 27.8.2013.


Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

U ponedjeljak 12. kolovoza u Matuljima je u 49. godini života tragično preminuo Ivica Vujičić. Pokopan je u subotu 17. kolovoza u mjesnom groblju u župi Viškovo kod Rijeke. Obred pokopa obavio je i koncelebriranu misu zadušnicu u župnoj crkvi sv. Mateja predvodio je pokojnikov sestrić i ovogodišnji mladomisnik Riječke nadbiskupije vlč. Nikola Gajić. U obredu pokopa sudjelovali su i na misi zadušnici kocelebrirali pokojnikovi ujaci, bosanski franjevci: fra Stipo Marčinković, župnik župe Sućuraj na o. Hvaru i njegov brat fra Juro Marčinković, voditelj Hrvatske katoličke misije uVictoriji na otoku Vancouveru u Kanadi. Na misi i sprovodu sudjelovao je veći broj prognanih Kotorvarošana iz BiH, rodbine, prijatelja i znanaca te jedna postrojba specijalaca Hrvatske vojske čiji su članovi pratili pokojnika do groba i zahvalno ga pozdravili oproštajnim plotunima, a sinu Ivanu Emanuelu uručili hrvatsku zastavu koja je bila nad pokojnikom.

Pokojni Ivica rođen je 7. studenoga godine 1964. u Kotor Varošu u BiH, gdje je završio osnovnu školu. Majka Ruža r. Marčinković umrla mu je prošle godine, a otac Jako pretprošle i sve troje su pokopani u istoj grobnici. Pokojni Ivica ima osmero braće i sestara ( Juro, Božica, Vladimir, Stipo, Ilija, Jakov, Ivka i Ankica). On i još četvorica njegove braće bili su hrvatski branitelji u BiH i R. Hrvatskoj. Pokojnik je sudionik Bljeska i Oluje.

Doselio se u Matulje godine 1982. Radio je u brodogradilištu 3.MAJ u Rijeci kao žljebač, savijač limova, sve do prije pet godina kad je umirovljen zbog srčanog udara.
Oženio se 1989. godine Hrvaticom Denizom r. Rožanković s kojom je dobio sina Ivana Emanuela. Jedno vrijeme kao prognanica kod njega je boravila njegova majka Ruža. Vlč. Gajić je istaknuo više pokojnikovih plemenitih osobina: između ostaloga, imao je nježnu narav i izbjegavao je sukobe i svađe; nije želio drugome zlo nanositi, radije je zlo trpio i tako se s Kristom suobličavao. A fra Stipo Marčinković rekao je kako su pokojnikov život i smrt bili žrtva, dar i opomena domovini, obitelji i znancima i prijateljima.

Muke i patnje njegova života i smrti bude u nama nadu u njegovo uskrsnuće i život u vječnom miru i svjetlosti.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!Viškovo, 17. kolovoza 2013. Stipo Marčinković  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654