Kotorvaroška Dolina

Patron župe Mala Gospa

Datum: 19.9.2011.


Mala Gospa blagdan je rođenja Blažene Djevice Marije, Majke Gospodina našega Isusa Krista.
U četvrtak, 8. rujna 2011. godine svečano je proslavljen patron naše župe, rođenje Blažene Djevice Marije u narodu poznato i kao Mala Gospa, kojemu je prethodila trodnevna priprava. Svečanu svetu misu predvodio je fra Marko Bandalo, sokoljski župnik, uz koncelebraciju fra Ante . Okupilo se dosta župljana, a bilo je lijepo vidjeti i naše vjernike koji su došli iz drugih krajeva. Posebno lijepo je bilo vidjeti naše žene obučene u tradicionalnu narodnu nošnju. Fra Marko u svojoj propovijedi osvrnuo se kako smo mi ljudi digli Gospu na pijedestal nedodirljivosti. Gospa je uistinu na takvom pijedestalu ali svojom zaslugom i Božjom milošću. Ipak, ne smijemo zaboraviti da je ona nama bliska jer je naša Majka.
Mala Gospa blagdan je rođenja Blažene Djevice Marije, Majke Gospodina našega Isusa Krista. Tijekom povijesti Crkve učvrstila se vjera u utjelovljenje Sina Božjega pa se počela častiti i njegova Majka.
Nakon mise svećenici su pozvali sve prisutne na ručak – čobanac koji je pripremio Gile – Igor Mandušić uz podršku Marka Piličića. Za svakoga se našao tanjur čorbe uz sok, rakiju ili pivo tko je već što poželio. Lijepo druženje i vedro raspoloženje prisutnih na taj dan ostat će nam u sjećanju.
Viki Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0004