Kotorvaroška Dolina

Ovogodišnji radovi u župama

Datum: 18.12.2008.


Minule jeseni Viševljani su izvršili kompletnu sanaciju grobljanske kapele gdje su urađeni unutrašnji i vanjski malteri i kapela je potpunoma okrečena.

Možemo s pravom reći da je 2008. godina u našem kraju obilježena velikim građevinskim pothvatima na vjerskim objektima koji su bili djelomično sanirani početkom 2000. godine, a radilo se i na obnovi onih koji nisu bili previše oštećeni.

  unutrašnjih zidova naše župne crkve i ličenju svih zidnih površina, tako da je crkva dobila novi sjaj i ljepši izgled. Na koru crkve popravljen je postojeći pod, a s unutrašnje strane zidova i ograde postavljen je silikatni materijal koji se može u svako vrijeme prati. Djelomično je postavljena elektro i zvučnaU tijeku je izrada i postavljanje sporednih ulaznih vrata u našu crkvu, a dogovorena je izrada i glavnih vrata naše crkve koja će svojom ljepotom davati poseban čar kotorvaroškoj ljepotici. Izrađeni su lučni prozori i naručena odgovarajuća stakla.

 iznutra i izvana grobljanska kapela u Slatini i započeta sanacija željezne ograde.

U jesen urađen je i postavljen novi krov na kapelici sv. Nikole Tavelića u Bašćini, a u planu je ograđivanje kompletnoga groblja betonskim stupcima i gustom pletenom žicom.

Za vrijeme ljeta i početkom jeseni izvedeni su veliki radovi na filijalnoj crkvi u Bilicama. Crkva je nanovo omalterisana izvana i iznutra, postavljena je kompletna lamperija po stropu, ugrađeni novi prozori i vrata. Pred svetkovinu Svih svetihLjetos su postavljeni novi prozori na kapeli u groblju Zabrđe, djelomično sanirane kapije, a minulih dana postavljen je novi krov.

Ove godine aktivno se radilo i u župi Sokoline: pred samu Veliku Gospu završeni su radovi sanacije bočnih zidova i stropa crkve, te je okrečen Na groblju u Sokolinama postavljena su nova vrata na kapeli, urađen kompletan krov i završen strop.

Početkom mjeseca prosinca  postavljanju lamperije po cijeloj površini stropa, sanirano je električno zvono i u planu je bojadisanje unutrašnjih zidova cijele crkve i nabavka pet lustera koji će obasjavati lađu crkve.

 To su samo neki od započetih, izvedenih i planiranih radova na našim vjerskim objektima, tako da možemo reći da će i sljedeća godina biti u punom smislu uz pastoralne aktivnosti i građevinska.

fra Petar Karajica
Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831