Kotorvaroška Dolina

Oproštaj od Cace

Datum: 26.8.2009.


Odlazak našega fra Miroslava u Australiju

12. kolovoza u dvorištu župne crkve u Kotor Varošu bio je svečani ispraćaj fra Miroslava Mandića koji odlazi zamijeniti fra Antu Šimunovića u Canberi glavnom gradu Australije. Fra Miroslav Mandić je skoro godinu dana čekao vizu za Australiju i kroz to vrijeme je pastoralno djelovao u župi Podmilačje kod brata fra Zorana, a prije toga boravio je punih 7 godina u mjestu Palling na njemačkoj župi u blizini Rosenheima. Valja napomenuti da je fra Miroslav Mandić među prvim mladim svećenicima došao u banjalučku biskupiju 1997. godine, te bio samostanski vikar na Petrićevcu i župnik župe Ivanjska. Tu je izgradio novu župnu kuću i započeo obnovu župne crkve.

Na ispraćaju fra Miroslava skupili su se njegovi roditelji, braća i sestre, bliža rodbina, prijatelji i nekolicina kolega svećenika među kojima spominjemo fra Branka Neimarevića koji je bio župnik u Kotor Varošu i krstio župnika fra Peru 1965.godine. Željo Jelušić je pripremio dobru čorbu, a Ivica Mandić još bolji roštilj. Crkveno dvorište je bilo puno djece i sve je nekako izgledalo živo i nestvarno. Veselje je potrajalo do kasno uvečer, a radost je uzveličala utakmica i pobjeda Republike Hrvatske protiv Bjelorusije.

24.8. u poslijepodnevnim satima fra Miroslav je otputovao iz Zagreba preko Frankfurta do Sydneya i Canbere. Fra Miroslavu želimo Božji blagoslov na novom radnom mjestu gdje će boraviti među hrvatskim pukom glavnog grada Australije. Fra Anto Šimunović je već rezervirao kartu u jednom pravcu kako bi stigao na svoje novo radno mjesto u rodnoj župi Kotor Varoš i želimo mu uspjeh u radu i zagovor Blažene Djevice Marije i svetoga Roka.

 PeK
 
Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654