Kotorvaroška Dolina

Obnova kapele svetoga Roka

Datum: 17.6.2009.


Ovih dana smo pokušali osposobiti izvor vode koji je nekada bio u polju i onaj pored Vrbanje, ali smo vidjeli da je voda već odavno pobjegla.

Zauzimanjem našega vrijednoga Jakova Kljajića sin babe Kaje prošloga tjedna započeli smo temeljitu sanaciju kapele na groblju sv. Roka. Budući da je krov dobrano ostario i trošan odlučili smo napraviti novu krovnu konstrukciju, produžiti na ulazu nadstrešnicu za doličnije slavljenje svetih misa i betonskim kockama uraditi nogostup oko cijele kapele. Jakov je sa još nekoliko dobronamjernih ljudi i poduzetnika iz Podbrđa skupio određena novčana sredstva i krenuli smo u akciju iako su uvijek najgrlatiji i najpametniji on koji ništa nisu dali, a uvijek znaju pametovati. To nas nije omelo, te smo sa firmom RP „Promeks“ potpisali ugovor za izvođenje radova i krenuli u akciju. Jakov je uzeo sebi slobodan tjedan i budno nadzire sve započete radove. Ovih dana smo pokušali osposobiti izvor vode koji je nekada bio u polju i onaj pored Vrbanje, ali smo vidjeli da je voda već odavno pobjegla.

Uvjereni smo da će gore planirani radovi biti izvedeni kvalitetno jer sv. Rok i zaslužuje doličnu crkvicu koja će i dalje dominirati ovom dolinom.

U planu nam je sanirati i krovište zvonika i postaviti fluorescentni križ visine 3 m koji će noću obasjavati Rokovsko svetište.

Svima onima koji su dali svoje priloge ili će to kasnije učiniti od srca zahvaljujemo i molimo Božji blagoslov i zagovor sv. Roka.

PeK Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654