Kotorvaroška Dolina

Obilježavanje obljetnice

Datum: 15.5.2012.


Obilježavanje dvadesete obljetnice progona kotorvaroških Hrvata

Zagreb – temeljem Odluke i zaključaka Upravnog odbora Udruge kotorvaroških Hrvata od 2. svibnja 2012. godine o upućivanju poziva svim udrugama, održan je 11. svibnja 2012. godine radni sastanak udruga Hrvata s područja općine Kotor Varoš koji djeluju na području Republike Hrvatske, a u svezi ovogodišnjeg obilježavanja dvadesete obljetnice od nasilnog progona (egzodusa) Hrvata iz Kotor Varoša i izgradnje i podizanja spomen-obilježja svim poginulim Hrvatima s područja općine Kotor Varoš tijekom II. svjetskog rata i domovinskog rata devedesetih.

Nazočni predstavnici udruga – Udruge Orahova, Udruge sv. Rok, Udruge Novo Selo, Udruge raseljenih Hrvata kotorvaroške doline i predstavnik kotorvaroških fratara – složili su se i dali potporu predloženim aktivnostima glede obilježavanja dvadesete obljetnice progona Hrvata i izgradnje spomen-obilježja stradalnicima te su donijeli sljedeće zaključke:

1. Da će se središnje obilježavanje egzodusa kotorvaroških Hrvata održati 13. listopada 2012. godine.
2. Da sve pripreme i radovi moraju do tada biti završene.
2. Po dobivanju izvedbene dokumentacije za izgradnju spomen-obilježja, formirat će se radna tijela, odnosno povjerenstva:
- Građevinsko povjerenstvo
- Financijsko povjerenstvo
- Povjerenstvo za popis poginulih
- Medijsko povjerenstvo

Istina, ljubav i hrabrost prema svome hrvatskome rodu bile su misle vodilje naših poginulih u proteklom ratu, stoga im dugujemo našu slobodu te zaslužuju trajni spomen kotorvaroških Hrvata.
Neka njihove vrednote mira, ljubavi i solidarnosti za koje su dali svoje živote nastave živjeti u svima nama, a preko nas onima koji za nama dolaze.

U tom cilju, pozivaju se svi kotorvaroški Hrvati da se uključe i daju svoj doprinos u izgradnji spomen obilježja poginulim Hrvatima s područja Kotor Varoša. (PressUdruge)


  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831