Kotorvaroška Dolina

Obavijest o smrti

Datum: 6.5.2012.


Sprovod u srijeduDana 5.5.2012. nakon kratke i teške bolesti u Zagrebu iznenada nas je napustila naša vrijedna i samozatajna sestra Tomislava Karajica koja je najveći dio svoga najplodnijeg života i rada provela u Zagrebu obavljajući odgovorni posao kuharice u različitim samostanima i institucijama gdje ju je Božija providnost slala. Sestra Tomilava ( Mara ) Karajica je treće dijete mnogobrojne obitelji- 9 djece pok. Ivića Karajice i Luce r. Mandić koji su savili svoje obiteljsko gnijezdo poslije 2. svjetskoga rata. Roditelji su svu svoju djecu odgojili kršćanski, marljivo radeći i obrđujući zemlju te u istinskoj ljubavi prema rodnoj grudi i svome hrvatskom narodu, a pok. Ivić je bio i crkveni prokaratur sve do svoje iznenadne smrti 1982: S. Tomislava je rođena 1953. u selu Bašćina u koju je rado navraćala iako ju je već davno zbog svoga redovničkog zvanja napustila. Marljivo i odgovorno je obavljala svoj posao i rado je posjećivala i hrabrila susjede i rodbinu koja je dolazila u Zagreb tržeći posao a posebno za vrijeme egzodusa skoro cijelog hrvatskog naroda iz kotorvaroškog kraja u vrijeme agresije na naš kraj i njegove mirne i marljive ljude koji su morali otići iako su pokušali pružiti oružani otpor mnogo jačoj i brojnijoj vojnoj sili. S Tomislava je svojim blagim osmijehom pokazivala svoju duboku vjeru i povjernje u milosrdnog Boga koji ju je stavio na kušnju u bolesti koja je prekinula njezin život i poslanje koje je potpuno ispunila kao redovnica družbe sestara milosrdnica svetoga Vinka. Sestrica smrt kako ju je nazivao sveti Franjo ostavila je iza s. Tomislave ražalošćenu obitelj: staricu majku, 4 brata i 4 sestre s obiteljima i mnogobrojnu rodbinu, prijatelje i poznanike te zajednicu sestara milosrdnica.
Sprovod pok. sestre Tomislave bit će u srijedu 9.5.2012. u 11 sati na groblju Mirigoj u Zagrebu.
Svoj rodbini, susestrama, prijateljima i poznanicima iskrena kršćanska sućut i blizina, a našoj dragoj pok, sestri Tomislavi vječni mir i pokoj u krilu dobroga i milosrdanoga Oca Nebeskoga, pokoj vječni daruj joj Gospodine!

mali brat fra Pero

P. s. Iskrenu sućut zajednici sestara Milosrdnica i obitelji pok. sestre Tomislave Karajica upućuju iz Kotor Varoša fra Anto Šimunović i fra Marko Bandalo sa župskom zajednicom.

Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0005