Kotorvaroška Dolina

Novo Selo 2014.

Datum: 20.8.2014.
Šesti susret Novoselaca Susret u Novom Selu 2014

I ove godine, šesti puta zaredom, 12. srpnja 2014. god. mještani Novog Sela udruženi u udruženje građana «Kotorvaroško Novo Selo» organiziraju susret Novoselaca i njihovih prijatelja .Posebnost ovog susreta je to što su mještani Novoselci priredili promociju knjige «Novoselske zavičajne pjesme«. Samo druženje je započelo okuplanjem oko šezdesetak Novoselaca i prijatelja pred zavjetnom Kapelicom Blažene Djevice Marije u Novom Selu. Sv. Misu je predvodio naš župnik fra Anto Šimunović a misnom slavlju, druženju i promociji knjige su nazočili ugledni gosti iz Generalnog konzulata Republike Hrvatske na čelu s prvim konzulom gospodinom Stipom Medom. Također, nazočni su bili i dr. Ana Šimunović , poslanik u Domu naroda gosp. Dragan Juričević, gosp. Ilija Marić a kasnije i fra Marko Bandalo. Župnik je pohvalio Novoselce za njihove napore koje poduzimaju za očuvanje svoga kraja i Hrvatske tradicije. Nakon misnog slavlja upriličen je svečani ručak za sve nazočne. Poslije ručka svi nazočni su razgledali priređenu izložbu slika i crteža Novoselskih autora kao i izložene rukotvorine mještana Novog Sela . Vrhunac druženja je nastupio promicijom knjige Zavičajnih pjesama. Zbirka pjesama je djelo dvadeset i osam Novoselki i Novoselaca koji su napisali šezdeset i dvije pjesme i četiri anegdote. Tjekom promocije pročitano je nekoliko autorskih djela koja su nazočne dirnuli do suza.
O bistra roso hladna ti kvasiš grane uvelog jorgovana, što cvati pred verandom kuće naše stare. O istino tužna, ti zoro bjela što svićeš kad tamo našeg brata nema ,
Ko bezbroj puta i sada prošlost mi zarobi dušu,
i letim opet našim sokakom starim, surova stvarnost snove mi briše, ostaju samo tajne.
Tragove Vaše vidimo u snijegu, u magli, u pjesmama, u očima našim; ja želim zaspati al sna više nemam. Sjećanja naviru u prošlost a Vas već dugo nema.
Na livadi Vašeg tihog doma već cvjeta ruža bijela Vi čete vječno biti sa nama u liku anđela.
U popodnevnim satima nastavljeno je druženje na sportskim terenima uz nogometnu utakmicu «MLADI» : «STARI«, a po prvi puta je ekipa žena nastupila protiv ekipe «DJECA« Na oba susreta su penali odlučili pobjednika a ovom prilikom pobjednici su bili svi koji su igrali. Svima koji su igrali dodijeljene su nagrade, pehari i medalje za sjećanje na ovaj dan. Ove godine posebna pažnja posvećena je djeci i ženama, sve nazočne žene su dobile po ružu. Druženje je potrajalo do kasno u noć uz glazbu jelo i piće .
Do slijedećeg susreta, zbogom!
Nema raja bez rodnoga kraja!

Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 133.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 23.1.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Na što ste najviše ponosni vezano za BiH?

Slika tjedna

facebook_1684145565190_7063818480662208151