Kotorvaroška Dolina

Nova akcija u župi

Datum: 13.10.2008.


„Tko hoće nešto da učini, nađe način. Ko neće ništa da učini, nađe opravdanje.“ Picasso

Uvijek smo govorili i pisali da je naša župa posebna, a  razlog tome što ima vjerne i od akcije sposobne župljane. Već smo pisali o akcijama mladih iz Welsa, pa moramo i ovu spomenuti.

Minulog ljeta  u našoj župi je  održan susret duhovnih zvanja cijeloga kraja i dok smo servirali sto za ručak gđa Mara Grgić reče da ne može gledati suđe koje smo servirali jer je sve bilo raspareno i nekompletno. Predložila je da čim se vrati u Njemačku pokrene akciju prikupljanja sredstava za kupovinu kompletnog suđe za župni ured. Rečeno, učinjeno.   Nakon dva mjeseca g-đa Mara je došla u župu sa smiješkom na usnama i s riječima da je sakupila potrebni novac. Saopćila nam je da su se akciji odazvale sve žene koje je pozvala. U Njemačkoj je kupila escajg i čaše, a ovdje tanjure za 30 ljudi. Što reći na to, nego to je primjer za pohvalu.

Inače, ovo nije prvi put da se g-đa Mara angažira u župi. Već je mnogim svojim primjerima dokazala i pokazala ljubav prema bližnjemu. Inicirala je  razne humanitarne  akcije za najpotrebnije u našoj župi.

            Mara Pilinica ponudila se sama našim ujacima da očisti vjeronaunčnu dvoranu na kojoj su nakon dužeg vremena sanirani i nanovo ofarbani prozori i vrata. Zovnula je svoje poznanice Anđu Kljajić, Mandu Zeba i Vahidu-Valentinu Pilić i njih su četiri temeljito i savjesno očistile sve prozore izvana i iznutra na vjeronaučnoj dvorani koja je na taj način dobila novi izgled za dostojanstvenije slavljenje svetih misa.

Mari i svima onima koji su sudjelovali u akciji nabavke suđa i  čišćenju vjeronaučne sale najsrdačnije zahvaljujemo
Viki
Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831