Kotorvaroška Dolina

Maškare u našem kraju

Datum: 25.2.2009.


Uobičajena grupa hrabrih i maštovitih naših župljana pojačana novim članovima u subotu i nedjelju navečer obišla je najveći dio naših župljana.

I ove godine maškare su pokazale veliki interes i zanimanje naših župljana koji su uvijek rado ugošćavali naše mlade kada su im dolazili u posjetu. Uobičajena grupa hrabrih i maštovitih naših župljana pojačana novim članovima u subotu i nedjelju navečer obišla je najveći dio naših župljana. Najprije smo posjetili Podbrđe gdje smo ugodno dočekani kod našeg Cestara - Ante Petrušića, a onda stigli do Šibova i krenuli put Zabrđa. Kao i do sada did Rus je pripremio iznenađenje za sve u dvorištu svoje obiteljske kuće gdje je pripremio toplo vino i mezu za sve nazočne. Najprije je izveo svoj dio u improviziranoj bolnici za porođaj trudnica uz pomoć motorke obavio je „carski rez“. Pa je druženje nastavljeno uz pjesmu. Pred sami odlazak iz njegova dvorišta započelo je grudanje djece i svih nazočnih.

U nedjelju su maškare obišle Slatinu, Čaršiju, Vrbanjce, Kotorišće i Čepak, a tradicionalno je završeno druženje kod Ante i Miladinke Marković koji  svake godine ugoste sve maškare u svojoj kući gdje je bilo pjesme i plesa.

Kao i do sada utorkom navečer maškare su stigle u župni ured gdje smo tradicionalno obavili izbor najorginalnije maske, I ovoga puta djeca su bila najmaštovitija i dobili su tri prve nagrade i jednu utješnu. Prvu nagradu je dobila Irena Verić, druga je pripala Lani Miljanović, treću su osvojili kauboji Petar Verić i David Tomić, a našla se i utješna četvrta nagrada za Mirenu Glišić. Druženje je potrajalo do kasnih sati. Svima onima koji su sudjelovali najsrdačnije zahvaljujemo, a i onima koji su nas ugostili.

PeK 
 
Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Slavite li Božić