Kotorvaroška Dolina

Marija Rapo obišla povratnike u Kotor Varoši

Datum: 30.9.2014.


U Kotor Varošu još obnova kuća za Hrvate

Nositeljica liste koalicije koju predvodi HDZ BiH za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u izbornoj jedinici 1 iz Republike Srpske Marija Rapo, zastupnica u Hrvatskom saboru, i nositelj liste koalicije koju predvodi HDZ BiH u izbornoj jedinici 3 za zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zoran Piličić obišli su obitelji u Kotor Varoši kojima se kuće obnavljaju iz Projekta rekonstrukcije stambenog fonda, koji se financira iz kreditnih sredstava OPEC Fonda za međunarodni razvoj (OFID).
Kroz ovaj projekat u Kotor Varoši će ukupno biti obnovljeno 10 kuća za hrvatske povratničke obitelji, a Rapo i Piličić su ovom prigodom obišli četiri obitelji u naselju Orahova. Ove kuće su prvi stambeni objekti koji se nakon rata obnavljaju u ovom naselju, a unatoč tome što su radovi zbog vremenskih neprilika počeli kasnije nego što je bilo predviđeno, gradnja dobro napreduje, te će objekti biti završeni prije zime.
Povratnici sa kojima su Rapo i Piličić razgovarali nisu mogli skriti radost što će poslije dugo vremena njihovi domovi biti obnovljeni.
Rapo je podsjetila da će u Kotor Varoši biti obnovljene još dvije kuće iz redovnih proračunskih sredstava Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS, a da se očekuje i početak realizacije projekta koji se financira iz kreditnih sredstava Saudijskog fonda za razvoj kojim će biti obnovljeno do 10 stambenih jedinica za Hrvate u Kotor Varoši.
U posjetu povratnicima u Kotor Varoši bio je i kandidat koalicije koju predvodi HDZ BiH u izbornoj jedinici 3 za zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Tomo Antunović.
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654