Kotorvaroška Dolina

Krštenje u našoj župi

Datum: 16.1.2013.


Još jedno krštenje

Dana 27.12.2012.godine u našoj kotorvaroškoj ljepotici pod svečanom pučkom misom kršten je Antonio Karajica, drugo dijete roditelja Ilije i Gordane Karajica. Inače, rodtelji maloga Antonija žive i rade u Zagrebu.
Sakrament krštenja podijelio je fra Petar Karajica uz koncelebraciju fra Ante Šimunovića, župnika. Krštenje je sakrament kojim postajemo djeca Božja. Svim krštenicima potreban je poslije krštenja rast u vjeri. Pomoć roditelja vrlo je važna za razvoj krsne milosti. Dio odgovornosti u razvoju i očuvanju milosti primljene krštenjem snosi kum ali i cijela župna zajednica.
Za našu župnu zajednicu ovo je veliki događaj, pogotovo u ovo vrijeme kad mnogi pomisle da ovdje više nema života. Crkva je prošla mnoge kušnje i patnje u ovom kraju, ali evo i ova krštenja su pokazatelj da je Crkva sve to nadživjela i da povijest okreće novu stranicu za ovaj kraj. Ukoliko budemo imali ovakvih hrabrih roditelja koji će biti spremni davati se u ljubavi za svoju djecu sigurno je to da ovaj kraj neće opustjeti. Da se to ne bi dogodilo moramo biti spremni na žrtvu, a zar u današnjem vremenu ima veće žrtve nego li biti čestit otac i čestita majka, biti darovatelj života. Tu se traži velika žrtva, ali Bog svaku žrtvu obilno blagoslivlja i zato nemojmo bježati od žrtve, jer nas Bog po žrtvi posvećuje i čini sretnima. Narod koji je spreman na žrtvu nikad neće nestati.
Hrabrim roditeljima želimo strpljivost u odgoju te Božji blagoslov u odgovornom zadatku kršćanskog odgoja djece, u katoličkoj vjeri.

Viki
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654