Kotorvaroška Dolina

Kotorvaroško kulturno ljeto

Datum: 1.7.2011.


Našu nagradu u iznosu od 100 KM i ove godine donirali smo u Kruh svetog Ante.

 
U Kotor Varošu 29.06.2011.godine otvoreno je "Kotorvaroško kulturno ljeto" koje je i ove godine organizirao Centar za kulturu i informiranje. U okviru te manifestacije na gradskom kupalištu Bjeline održana je gastro prezentacija gdje su učesnici prezentirali tradicionalna domaća jela. Cilj ove manifestacije je promocija ugostiteljske, turističke i sportske ponude ove općine, kako građanima Kotor Varoša, tako i šire.
Ove godine očekivali smo veći broj učesnika i veću konkurenciju , nažalost odazvao ih se mali broj. Kako smo prošle godine osvojili prvo mjesto za najljepše uređeni štand ove godine nismo ni očekivali da bismo mogli osvojiti neku od nagrada ali željeli smo sudjelovati i pokazati da i mi njegujemo, poštujemo i cijenimo svoju tradiciju. Za to su se najviše pobrinuli fra Anto i Fra Marko koji su zajedno sa Ljubicom Marković i Anom Pezerović obukli tradicionalnu hrvatsku nošnju. Pored prekrasnih starih ručnih radova koje je većina donijele na štand, naše žene Branka i Mira Juričević, Slavica Stipić, Mara Marić, Štefica Kovač, Miladinka Marković, Janja Barišić, Manda Kavedžija, Mandica Mandušić, Ljubica Marković, Ana Pezerović i Anđa Tomić pripremile su razna slana i slatka jela. Terezija Piličić je i ove godine dala da se izlože stari predmeti koje godinama čuva, te narodnu nošnju i druge ručne radove. Nismo pristrani kad kažemo da je naš štand također bio prelijep a da je sve s ukusom i ljubavlju pripremano pokazali su građani koji su degustirali našu hranu i koja je nestala za tili čas.
Nagradu i priznanje za najraznovrsniju gastro ponudu dobio je štand restorana "Ruski car" iz Kotor Varoši, a svim učesnicima gastro prezentacije uručene su nagrade i zahvalnice. Našu nagradu u iznosu od 100 KM i ove godine donirali smo u Kruh svetog Ante.

Organizatorima najljepše zahvaljujemo na pozivu, a do naredne prezentacije potrudit ćemo se sudjelovati s još raznovrsnijom i boljom gastro i etno ponudom i u većem broju.

Viki
Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831