Kotorvaroška Dolina

Kako učiti

Datum: 27.2.2008.


Potrebno je pokazati interes za rezultate učenja, pohvaliti za svaki postignuti rezultat, jer pohvala povoljnije djeluje na uspjeh nego kazna, izbjegavati primjenu kazne jer kažnjavanjem ne ukazujemo kako treba učiti.


15.2.2008. godine u prostorijama župne kuće održano je predavanje u okviru Europske akademije. Predavanje je održao g-din Igor Lukenda na temu „Kako učiti“?
Predavanje je prilagođeno mladima za način uspješnijeg učenja: uz što manje vremena i napora naučiti što više, a stečeno znanje znati primijeniti što bolje u svakodnevnom životu. Sam način predavanja mladima je bio veoma zanimljiv, a posebno metoda učenja i pravljenje mape i kartica za učenje. Da bi učili uspješnije moramo znači da na učenje djeluju: uvjeti u kojima učimo, planiranje učenja, način na koji učimo i poticaji za to. U svemu ovom važnu ulogu imaju roditelji i škola. Potrebno je pokazati interes za rezultate učenja, pohvaliti za svaki postignuti rezultat, jer pohvala povoljnije djeluje na uspjeh nego kazna, izbjegavati primjenu kazne jer kažnjavanjem ne ukazujemo kako treba učiti. Nakon završenog predavanja mladi su popunili upitnik o usvajanju znanja, te kroz šalu iznijeli svoj način i metodu učenja i zadovoljni predavanjem razišli se kućama.

Viki Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0004