Kotorvaroška Dolina

Kako smo proslavili Uskrs

Datum: 11.4.2012.


Svima veliko hvala

Uskrs, najveći i najradosniji kršćanski praznik. Mi, u našoj župi lijepo smo ga proslavili. Dan prohladan ali nama prelijep, mnoštvo svijeta pristiglo iz svih krajeva. Vesela i radosna lica. Mise posjećene u obe župe, svijet pristigao u svoje domove da proslavi Uskrs sa svojim najmilijima. Puna sela, u gradu se osjetio život, da, tu smo došli svoji na svome.
Za sve lijepe stvari koje su nam se događale pobrinule su se između ostalog ponovo naše domaćice koje su ovog Uskrsa iznenadile župljane prodajom kolača. Akcija koju provodimo već bi se mogla nazvati i tradicijom jer smo je proveli i za dan Caritasa. Kolače smo planirale prodavati na sam Uskrs ali dogodi se čudo i svi kolači se rasprodaše na Veliku subotu. Znak da smo uspjele. Baš smo bile sretne. Najveći donator za naše kolače je bio naš fra Zoran Mandić. Čovjek koji istinski podržava sve naše akcije, ono što bi se reklo od srca. Čim je čuo za akciju odmah je rekao da plaća paket kolača 50 Km a kad smo ih mu poslali dobili smo 100 Km. Očito su mu se dopali, potrudit ćemo se da mu za Božić pripremimo njegove omiljene. Sav novac u iznosu od 500 KM dobiven od prodaje kolača donirali smo u Župni Caritas. Domaćice koje su sudjelovale u pečenju kolača su Janja Barišić, Ivka, Borka, Branka, Mira, Milijana i Nataša Juričević, Ljubica Lovrenović, Luca Marković, Ankica Verić, Anđa Tomić, Štefica Kovač, Klara Nikolić, Manda Bujdo,Mandai Mandušić, Ivanka Antunović, Mira Petričević, Jela Sakan, Viktorija Barišić.
Sam Uskrs je bio u znaku koje će jaje biti najljepše. Naši kandidati koji su učestvovali u biranju najljepšeg jajeta svojski su se potrudili. Bio je to veoma težak posao za žiri u sastavu Zgrima, Ivke Barić, Mire Marković, Joze Petrušića. Trebalo je od prekrasno našaranih jaja izabrati najljepše. Težak posao. Nagradu za najljepše jaje odnio je, Pero Barić, drugu nagradu osvojila je Klara Zeba, treću Marija Vidović a utješna nagrada pripala je najmlađoj učesnici Niki, a svi su dobili prigodne nagrade.
I najmlađi su imali svoju zabavu, takmičili su se tko će biti najbrži i najspretniji u nošenju jajeta u žlici. Bilo je veoma živo i veselo. Najbolji su nagrađeni a tko bi bio prvi i najspretniji nego Josipa Marković, drugi David Tomić, treća Katarina Šimunović a nagrađeni su sa 15 , 10 i 5 Eura.
Ono što je još važno spomenuti to su mladi iz Welsa i okolice. Taj dan oni su uz još par župljana za sve organizirali ručak. Za sve se našlo prasetine, soka, pive a bilo je i rakije koju su ponudili naši svećenici. Lijepa gesta naši ljudi koji u svakoj prigodi i prilici pokazuju koliko vole svoj kraj i ljude koji su u njemu.
Svima koji su sudjelovali u organiziranju veliko hvala a nadamo se da će ovakvi običaji i tradicije još više zaživjeti u našem kraju, da će među nama vladati još veća sloga i veća druženja.
Viki

  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654