Kotorvaroška Dolina

Jabuke za Dom starih

Datum: 29.9.2010.


ne trebaš hodati po vodi, ne moraš biti bolji od drugih,nemaš ništa više od onog što svi ostali imaju, ali ono štočini razliku, djela su kojima kod drugih ostavljaš svoj trag....Otisak SrcaVeć godinama naš Župni Caritas radi na edukaciji volontera i čine konkretna djela ljubavi. Naši župljani i to jedan već broj je uvijek spreman odazvati se bilo kojem pozivu za akciju a neki župljani su čak i sami inicirali neke akcije. Primjetno je ipak da kod većine ne postoji volja da se izdvoji slobodno vrijeme u dobrotvorne svrhe, čak će radije odvojiti nešto novca i dati ga nego odvojiti svoje slobodno vrijeme. Valjda smo postali ravnodušni kroz sve ove nevolje što su nas snašle i što nas snalaze.
Crkva nas je uvijek pozivala na humanitarna djelovanja a mi se pomalo uvijek pribojavamo da će neko dobiti nešto više ili da će se ne daj Bože neko obogatiti kroz taj humanitarni rad, pa onda postajemo sumnjičavi i s nepovjerenjem gledamo na sve to.
Mada, ima nas i nesebičnih i spremnih odmah i konkretno djelovati. E, pa ove godine župnik fra Anto je došao na ideju i u voćnjaku u Vrbanjcima s grupom mladih obrao jabuke i pozvao župljane ako žele i ako imaju «viška» ljetine, voća, povrća da to lijepo donesu u župni ured da bi to uputili i odvezli u Dom za stare na Petrićevac. Rečeno učinjeno. Jabuke nabrane, smještene u gajbe, nešto kupusa, luka i drugoga našlo se te je župnik odvezao u Dom na Petrićevac i uručio g-đici Žaklini Nadamo se da će korisnicima doma i korisnicima Patronaže biti na pomoći a to je samo jedan znak da ima ljudi koji misle na druge. Svaki dar ma bio on i malen i skroman dragocjen je dar jer je došao od srca.
Viki
Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0004