Kotorvaroška Dolina

Ivan Mandić golman

Datum: 18.9.2014.


Htio je biti samo vratar

Ivan je najmlađi od sedmero djece u obitelji Mandićevih, ima pet sestara i brata. A kako su samo emotivno proživjeli kada je jedan od Barceloninih trenera u Zagrebellu obznanio da baš Ivan ide u Španjolsku
Odavno nisam bio tako ispunjen jednom pričom u hrvatskom nogometu kao nakon Barcelonina kampa u Zagrebu. Barcelonini treneri između pedesetak djece, koliko ih je nastupilo na kampu u Zagrebu, izabrali su Ivana Mandića, jedanaestogodišnjeg vratara iz Donje Budičine. Malo mjesto pokraj Petrinje možda bi za nekoliko godina moglo postati svjetski poznato jer je mali Ivan izabran da ide na dodatnu selekciju u Barceloninu školu u Španjolsku.
Ivan je najmlađi od sedmero djece u obitelji Mandićevih, ima pet sestara i brata. A kako su samo emotivno proživjeli kada je jedan od Barceloninih trenera u Zagrebellu obznanio da baš Ivan ide u Španjolsku!
Želi sresti Barcine asove
– Ma on još nije svjestan svega. Mislio je u prvom trenutku da je krivo pročitano njegovo ime. Kazao mi je da se samo nada da će u šetnji Nou Campom slučajno sresti nekog od igrača Barcelone. Inače je veliki navijač Barcelone, a obožavaju ga u Petrinji. Tamo je vratar u Mladosti. Lani je bio na turniru u Dubravi gdje su ga vidjeli Dinamovi ljudi koji su mu odmah rekli da dođe u Maksimir.
Mi si ne možemo priuštiti stalna putovanja u Zagreb. Već nam svakodnevna putovanja iz Budičine u Petrinju predstavljaju problem. Sve smo proslavili uz pizzu u Sesvetama – prepričao nam je Ivanov brat Josip (29), inače fizioterapeut.
Mandićevi su 2005. godine u Budičinu došli iz Kotor Varoši otkud su i roditelji Matea Kovačića.
– Molim vas, napišite da Ivan ne bi bio u kampu Barcelone da nije bilo Slavka Ištvanića, bivšeg Dinamova igrača. On je Ivanu platio da može doći jer je to nama bilo preskupo. Njemu bih posebno zahvalio – kaže Josip.
Htio je biti samo vratar
Otac Mato je bez posla, a majka Jela radi u školi kao vjeroučiteljica.
– Otac je to posebno emotivno doživio. Pustio je suzu jer on ga svakodnevno vozi na treninge u Petrinju i jednom tjedno u Dinamo. Kada je počeo, u Petrinji su rekli da će biti igrač, on se rasplakao i rekao da želi biti vratar jer sam i ja nekoć bio vratar – kaže Josip.


  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 133.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 23.1.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Na što ste najviše ponosni vezano za BiH?

Slika tjedna

facebook_1684145565190_7063818480662208151