Kotorvaroška Dolina

Hodočašće

Datum: 7.6.2012.


Dragi hodočasnici sv. Ivi u Podmilačje!

I ove godine se spremamo pješice hodočastiti Sv. Ivi u Podmilačje. Prošle godine krenuli smo ranije nego prijašnjih godina i po mome mišljenju bilo je u redu. Zato bismo i ove godine, također, trebali krenuti malo ranije. Ja predlažem da se skupimo kod župne crkve u Kotor Varošu  u petak  22.6.2012. godine u 11.00 sati, da se pomolimo i  krenemo najkasnije u 12.00 sati. Treba se putem i odmoriti, a naravno treba stići na vrijeme u Svetište i izvršiti svoje zavjete.

Naravno, ne mora se ni napominjati da se nose samo nužne stvari na put, da se posebno obuća pripremi i prilagodi nogama, a najvažnije je da idemo na ovo hodočašće sa punom sviješću – da znamo zašto idemo. Također, budimo spremni pomoći onima koji su slabiji ili imaju bilo kakvih problema. Ako promašimo potrebita pomoći promašili smo cilj. Zapamtimo da hodočašće nije ispit naše tjelesne kondicije i spremnosti nego ispit naše vjere.
Zato, dragi hodočasnici, pripremimo svoja tijela i duše za ovogodišnje hodočašće Svetom Ivi, ponesimo u svojim srcima svije zavjete i zagovor Svetog Ive i Božja pomoć neće izostati.

Vjerujem da će jedan broj hodočasnika pješaka imati povratak u vlastitom aranžmanu. Mi smo također naručili jedan autobus u kojem će biti barem 40 slobodnih mjesta do Kotor Varoša. Ako bi bilo nekih problema s povratkom javite se fra Zoranu, fra Marku ili fra Anti i nadam se da će se problemi riješiti.
fra Anto
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 135.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, kolovoz 2023.

Datum: 8.8.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Na što ste najviše ponosni vezano za BiH?

Slika tjedna

IMG_20230903_174807