Kotorvaroška Dolina

Hodočašće sv. Ivi

Datum: 13.6.2013.


Hodočastimo i ove godine

I ove godine se spremamo pješice hodočastiti Sv. Ivi u Podmilačje. Prošle godine krenuli smo ranije nego prijašnjih godina i po mome mišljenju bilo je u redu. Zato bismo i ove godine, također, trebali krenuti malo ranije. Predlažem da se skupimo kod župne crkve u Kotor Varošu u subotu 22.6.2013. godine u 10.00 sati, da se pomolimo i krenemo najkasnije u 11.00 sati. Treba se putem i odmoriti, a naravno treba stići na vrijeme u Svetište i izvršiti svoje zavjete.

Naravno, ne mora se ni napominjati da se nose samo nužne stvari na put, da se posebno obuća pripremi i prilagodi nogama, a najvažnije je da idemo na ovo hodočašće sa punom sviješću – da znamo zašto idemo. Također, budimo spremni pomoći onima koji su slabiji ili imaju bilo kakvih problema. Ako promašimo potrebita pomoći promašili smo cilj. Zapamtimo da hodočašće nije ispit naše tjelesne kondicije i spremnosti nego ispit naše vjere.
Zato, dragi hodočasnici, pripremimo svoja tijela i duše za ovogodišnje hodočašće Svetom Ivi, ponesimo u svojim srcima svije zavjete i zagovor Svetog Ive i Božja pomoć neće izostati.
I ove godine, na žalost, neće biti svećenika s hodočasnicima pješacima zbog njihovih obveza. (Fra Marko treba biti na sv. Ivu s biskupom Franjom u Orahovi a fra Anto mora biti u Podmilačju 23. 6. do podneva.)

Vjerujem da će jedan broj hodočasnika pješaka imati povratak u vlastitom aranžmanu. Mi smo također naručili jedan autobus u kojem će biti barem 40 slobodnih mjesta do Kotor Varoša.

fra Anto
Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654