Kotorvaroška Dolina

Gastro prezentacija 2013. godine

Datum: 28.8.2013.


Sudjelovali smo i ove godine

U okviru tradicionalne manifestacije „Kotorvaroško kulturno ljeto“, 23.08.2013. godine na Gradskom trgu u Kotor Varošu održano je „Večer domaće kuhinje“
U manifestaciji su sudjelovala udruženja koja se bave očuvanjem tradicije. Učesnici su na ovaj način promovirali gastro ponudu općine. Svi posjetioci su imali priliku degustirati tradicionalna jela kotorvaroškog kraja, kao i lovačke i riblje specijalitete.
Naravno, mi smo i ove godine bili učesnici..U ovoj pripremi, kuhanju i spremanju sudjelovali su: Mandica Mandušić, Luca Marković, Janja Barišić, Manda Barišić, Slavica Stipić, Klara Nikolić, Miladinka Marković, Štefica Kovač, Jela Sakan, Perka Kovačić, fra Marko Bandalo, Mara i Ilija Marić, Lidija, Petar i Irena Verić, Ana Pezerović, majstor Gile kao šofer i logistička podrška cijeloj grupi i naravno moja malenkost.
„Kotorvaroško kulturno ljeto“ organizira Centar za kulturu i informiranje, a ovu tradicionalnu manifestaciju podržali su općina Kotor Varoš i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.
Načelnik općine Dalibor Vučenović je obišao sve učesnike, zahvalio se svim sudionicima a istakao je da grad Kotor Varoš podržava ovakvu manifestaciju kao vid promocije gastro ponuda naroda koji žive u ovom gradu, a koja je veoma bitna za razvoj turizma.
Nema potrebe napominjati da poslije obilaska žirija naša pripremljena hrana je doslovice „nestala“ sa stolova, a novčani iznos koji smo dobili doniran je u Kruh sv. Ante.
Posebno raduje činjenica da je ove godine puno naših župljana ostalo poslije Velike Gospe i Rokova te su nam se mnogi pridružili i uljepšali tu večer.
Naravno Efan kao i uvijek počastio je sve žene a ovom prilikom mu se zahvaljujemo.
Viki


  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 135.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, kolovoz 2023.

Datum: 8.8.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Na što ste najviše ponosni vezano za BiH?

Slika tjedna

IMG_20230903_174807