Kotorvaroška Dolina

FRAMA SARAJEVO U KORIZMENOJ AKCIJI

Datum: 17.3.2008.


Mladi Framaši su u subotu uoči Cvjetne nedjelje posjetili osmeročlanu obitelj Branka i Ane Jakovljević iz sela Cvitovići u župi Podmilačje kod Jajca.Obitelj broji šestero djece,od kojih je troje teže bolesno.

Franjevačka mladež (FRAMA) Sarajevo predvođeni duhovnim asistentom fra Stipom Karajicom organizirali su korizmenu akciju. Cilj im je bio posjetiti neku siromašniju obitelji, te uz prigodne darove konkretno obilježiti akciju. Akciju Frame podržali su humanitarna udruga „Sprofondo-Bezdan“ i Franjevački medijski centar Svjetlo riječi iz Sarajeva.
Mladi Framaši su u subotu uoči Cvjetne nedjelje posjetili osmeročlanu obitelj Branka i Ane Jakovljević iz sela Cvitovići u župi Podmilačje kod Jajca.Obitelj broji šestero djece,od kojih je troje teže bolesno. Najstariji Ivan i Dragica imaju teži oblik epilepsije i polaznici su šestog razreda, dok druga kćerka Zorica ide u četvrti, a sinovi Pejo i Frano u prvi razred. Najmlađe dijete, sin Stipo ima tri godine i boluje od Daunova sindroma. Otac Branko također ima tešku astmu i slabije vidi i zato je u mirovini.
Cijela obitelj Jakovljević je bila vidno zbunjena i zatečena posjetom sarajevske FRAME.Djeca dosta povučene naravi znatiželjno su promatrali svoje posjetitelje i još više darove za njih spremljene. Bio je pravi izazov „izvući“ iz njih poneku riječ.
Nakon posjete i razgovora u obitelji članovi FRAME su posjetili i svetište sv. Ive Krstitelja u Podmilačju, gdje su ih dočekali župnik fra Zoran Mandić, kapelani fra Vinko Jelušić i fra Danijel Rajić, koji su goste iz Sarajeva upoznali s duhovnim i graditeljskim planovima u ovom Svetištu. Nakon toga Framaši su počašćeni objedom i darovima.
Vraćajući se u Sarajevo članovi FRAME i njihov asistent bili su i više nego zadovoljni učinjenom korizmenom akcijom i ugodno provedenim danom. Spoznaja o učinjenu dobru djelu rezultirala je duhovnom ispunjenošću kod svih članova, te se zasigurno u skorije vrijeme mogu očekivati i druge slične dobrotvorne akcije.

Marko Baškarad Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831