Kotorvaroška Dolina

DOGAĐANJA KOJA SU PRED NAMA

Datum: 11.9.2013.


Uz ciljani dolazak zbog popisa bit će i drugih događanja koja nas potiču da dođemo u rodni kraj

Vrlo važan događaj koji je pred nama jest popis pučanstva u Bosni i Hercegovini. Popis će biti od 1. do 15. listopada, ove 2013. godine. Kroz to vrijeme trebalo bi se naći u rodnom kraju i na pripadajući način pristupiti tome popisu. Uz ciljani dolazak zbog popisa bit će i drugih događanja koja nas potiču da dođemo u rodni kraj. To su slijedeći događaji:

Prvi vikend u mjesecu listopadu:
U petak, 4. listopada je sv. Franjo Asiški – patron župe Vrbanjci. Također ćemo imati trodnevnicu od 1. do 3. listopada sa krunicom i sv. Misama u 18.00 sati. Na sami blagdan, 4. listopada proslavit ćemo sv. Franju pučkom misom u 11.00 sati.
U subotu, 5. listopada kod zavjetne spilje u Bašćini imat ćemo Misu i spomen žrtava našega kraja. Misa će biti u 13.00h.
Nedjelja, 6. listopada je mlada nedjelja. Tako ćemo imati na Sokolinama zavjetnu Misu Gospi Sokoljskoj i molitvu za sve žrtve Sokolina. U sokoljskoj crkvi nalazi se i zavjetni spomen - Križ žrtvama našega, Kotorvaroškog kraja.
U ponedjeljak, 7. listopada je prva godišnjica posvete Vrbanjske župne crkve sv. Franje i molitva za sve žrtve ove župe. Sveta Misa bit će u 11.00 sati.
Ovaj vikend je posebno pogodan za one koji dolaze iz Republike Hrvatske jer je utorak, 8. listopad državni praznik u Republici Hrvatskoj – Dan neovisnosti.

Slijedeći vikend, konkretno u subotu, 12.listopada, u 11.00 sati bit će sv. Misa za sve naše žrtve u župnoj crkvi u Kotor Varošu, kao i komemoracija kod središnjeg Spomen obilježja kao i promocija knjige HRVATI U KOTOR VAROŠU koja je tek izišla iz tiska.

Nadam se da će većina onih kojima je na srcu rodni kraj i sudbina našega, hrvatskog naroda u njemu doći i pristupiti popisu pučanstva kao i obilježiti naše zaštitnike i naše obljetnice.

Fra Anto Šiumunović, župnik kotorvaroški i
Fra Marko Bandalo, župnik sokoljski i upravitelj župe Vrbanjci


  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0004