Kotorvaroška Dolina

Brza intervencija u Jakotini i Sokolinama

Datum: 18.12.2008.


Uvjereni smo da će novi način postavljanja krova izdržati bure i oluje koje u određeno vrijeme zadese kotorvarošku kotlinu.

Odmah poslije svoga povratka s puta, to jest s duhovne obnove koju je fra Pero držao u Austriji, župnik se dao na sanaciju vjerskih objekata koje je nevrijeme sa 5./6. prosinca prouzrokovalo na crkvama i kapelama u našem kraju.

Najprije je sanirana župna crkva u Sokolinama i župna kuća jer je oluja bila uništila oko jednu trećinu krova, ali zauzetošću vrijedne ekipe fra Pero, Igor i Tomo uspjeli su naći zamjenski crijep i po vrlo teškom vremenu sanirati oštećeni krov. Šteta je velika, ali smo radosni da smo uspjeli dovesti u red prije ovih velikih kiša.

U subotu fra Pero je ponovno bio sa limarskom firmom iz Kreševa u Jakotini i dogovorio kompletnu sanaciju krova kojega je oluja odnijela 200 do 500 m od crkve. Majstori su stigli u ponedjeljak ujutro s materijalom i potrebnim alatom, te su najprije postavili nove štafle na krov koje su pričvrstili ekserima 15 cm i uvrnuli čvrstim šarafima, iza toga je ponovno postavljen cjelokupan krov od istoga materijala kao i prije to jest rebrastog lima. Uvjereni smo da će novi način postavljanja krova izdržati bure i oluje koje u određeno vrijeme zadese kotorvarošku kotlinu.

Iako je šteta ogromna, ipak smo uvjereni da će biti nadoknađena prilozima naših ponosnih vjernika koji su navedene objekte svojim prilozima doveli u postojeću situaciju za dostojnije slavljenje svetih misa.

PeK  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0005