Kotorvaroška Dolina

Božićna čestitka

Datum: 19.12.2008.


U ime ujaka, naše župne zajednice, župnog pastoralnog vijeća, želimo Božji blagoslov i trajni mir u Novoj 2009. godini.

Samo božićna nada koja nam zasja u rođenju našega Spasitelja, temelj je Crkve i svjetlo naše budućnosti. Božić se ispravno može slaviti samo ako smo prožeti osjećajima ljubavi, mira, bratstva, ako smo pomireni s Bogom i međusobno, ako smo istinski spremni uključiti se u božićni program obnove i preobrazbe svijeta. Samo smo tada ispunjeni onom radošću kojoj je uzrok Božić i u kojoj se on jedino može dolično slaviti. Božić je radost koja je, kao i svaka druga radost, potpuna tek kad je s drugima podijeljena...

Božić je posveta života, očinske i majčinske ljubavi, posveta obitelji, naroda i povijesti. Poziv je to da postanemo bratu brat i čovjeku čovjek, ali još i više od toga - da ljubimo one koji nas ne ljube, da činimo dobro onima koji nama čine zlo. Poziv je to da živimo dostojanstvo svoje ljudske osobe, dostojanstvo obitelji, dostojanstvo svoje narodne i crkvene zajednice.

Božić govori o ljubavi Boga našega, pa i mi moramo pokazati konkretnu ljubav prema svome bližnjemu. Pokušajmo oprostiti sve uvrede i nepravde. Približimo se jedni drugima, osjetimo se braćom i sestrama. Potrudimo se usrećiti osamljene, napuštene... Tako ćemo doživjeti pravu božićnu radost te usrećujući druge i sebe usrećiti.

Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 133.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 23.1.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Na što ste najviše ponosni vezano za BiH?

Slika tjedna

facebook_1684145565190_7063818480662208151