Kotorvaroška Dolina

Božić u našem kraju

Datum: 2.1.2012.


Kako smo proslavili Božić

Kako u cijelome svijetu tako i kod nas Božić se slavi kao blagdan obitelji, prijateljskih susreta i čestitki, kada dragim ljudima želimo Božji mir i blagoslov u njihovu životu i radu. Razlog je to velike radosti za svakoga čovjeka, od najmanjeg djeteta do najstarijeg djeda ili bake. U božićnom vremenu ozračje je sve ljepše, radujemo se i iščekujemo. O tome svjedoče mnoge pjesme na radiju, televiziji, kuće koje su okićene, adventske svijeće… Liturgijska godina dolazi do izražaja svom svojom ljepotom. Najradosniji kršćanski blagdan je tu, Božić, rođenje Spasitelja.
I mi smo uistinu imali razloga za radost i zahvaljivanje Bogu kroz ove svete dane. Svi mi veselili smo se tome danu a posebno proslavi mise Polnoćke koju smo i ove godine slavili u župnoj crkvi. Malo prohladno ali ne previše. Misno slavlje predvodio je župnik fra Anto Šimunović uz koncelebraciju fra Marka Bandala. U svojoj propovijedi župnik je posebno naglasio da kod proslave Kristova rođendana ne ostavimo Krista izvan naših života.
Posebna lijepa i zanimljiva su bila misna čitanja, odnosno molitva vjernika koju su pročitale mama i kći, Josipa i Mirjana Marković. Čitači u liturgiji imaju posebno mjesto u životu župske zajednice. Biti čitač je velika zadaća, ali istovremeno velika sreća.
Poslije svete mise uslijedilo je radosno čestitanje uz tople kifle koju su kao i svake godine darovali Dragan i Borka Juričević, pečenicu, kuhanu rakiju, vino i čaj koju su darovali svećenici. Sve smo to isprobali i i uz prekrasan vatromet veselili se.
Na svetkovinu Kristova rođenja slavili smo svete mise na svim mjestima gdje ih redovito slavimo i nedjeljama, Zabrđu, župnoj crkvi i Vrbanjcima.
Na svetoga Stjepana svetu misu slavili smo samo u Vrbanjcima a na svetoga Ivana samo u našoj župnoj crkvi.
U večernjim satima stare godine slavili smo misu zahvalnicu, zahvaljujući Gospodinu za proteklu godinu i sve sto nam je u njoj dao.
Viki
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0005