Kotorvaroška Dolina

Blagoslov polja u Orahovi

Datum: 7.5.2013.


Obavljen blagoslov polja u Orahovi

U subotu,04.05.2013. godine sudjelovali smo u obredima blagoslova polja te Sv. Misi, koju je služio naš fra Anto Šimunović. Tijekom Sv. Mise blagoslovljen je kip Sv. Ante, kojeg su iz Zagreba donijeli gosp. Marijan Miškić i njegova ekipa, koji već po sto i koji put dolaze organizirano, uz dogovor svog župnika i vjernika. Pri samom ulasku u "NAŠU ORAHOVU", kad se pređe most na Vrbanji, tj. kod Vigošte, srce nam se svima zaledilo kad smo ugledali stotine i stotine kubika naše sasječene šume. Svi znamo da su se u više navrata upozoravale sve vlasti. Nažalost se ništa nije promjenilo.
Kako je fra Anto danas u svojoj propovjedi rekao da stvari koje ne možemo promjenit i moramo preporučiti dragome BOGU, tako i ovaj slučaj preporučujemo Njemu.

"Mogu sve uništiti, ali duh ostaje!
A taj duh, smo MI!"

Na kraju Sv. Mise slijedilo je druženje, odojak i naravno
"NEMA RAJA BEZ RODNOGA KRAJA...".
Da naša grla ne bi ostala suha, mi smo se nakon duševne i tjelesne okrijepe osviježili "DIDOVOM VODOM", koja se nalazi pokraj naše crkve.
Pri samom povratku imali smo pauzu kod naše crkve u Kotor Varošu i posjetili smo „Spomen obilježje stradanja kotorvaroških Hrvata".
Na kraju se nebo otvorilo i Gospodin nam posla kišu, kao da nam je htio reći:
"Ne bojte se, ja sam s vama!"

Tadija Čakarić

  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 133.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 23.1.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Što vam predstavlja Uskrs?

Slika tjedna

received_623549766077407-vv