Kotorvaroška Dolina

Blagoslov nove kapele Draguljići

Datum: 27.5.2009.


Ma gdje u životu se našli, potrebno je ostati povezan s rodnom grudom i na taj način ne izgubiti korijen, jer čovjek bez korijena je kao list otrgnut sa grane kojega vjetar nosi kamo hoće.

U subotu, 23.5.2009. godine u 12 sati fra Pero je slavio svetu misu na groblju u Draguljićima i to po prvi puta u novo izgrađenoj grobljanskoj kapelici. Na početku fra Pero je sve nazočne pozdravio i izrazio zahvalnost onima koji su organizirali i sudjelovali u izgradnji ove kapele koju smo povjerili zagovoru BDM a kojoj se na poseban način molimo u ovom mjesecu svibnju. Fra Pero je najprije blagoslovio kapelu moleći Božji blagoslov i zagovor BDM a potom smo obavili tradicionalni blagoslov polja. Za vrijeme svete mise župnik je sve nazočne pozvao na hrabrost i odgovornost za život koji nam je dan svjedočeći svoju vjernost Bogu i ljubav prema našim svetinjama. Ma gdje u životu se našli, potrebno je ostati povezan s rodnom grudom i na taj način ne izgubiti korijen, jer čovjek bez korijena je kao list otrgnut sa grane kojega vjetar nosi kamo hoće.

Poslije svete mise su napravili nekoliko fotografija za uspomenu za ovaj svečani dan za ovo selo. Poslije svete mise nazočni vjernici su se okrijepili uz hranu i piće uz točak vode pored puta.

PeK Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 135.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, kolovoz 2023.

Datum: 8.8.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Na što ste najviše ponosni vezano za BiH?

Slika tjedna

IMG_20230903_174807