Kotorvaroška Dolina

Biskupsko ređenje msgr. Berislav Grgić

Datum: 31.3.2009.


Biskupu Berislavu zaželio je da bude dobar i vjeran duhovni otac i pastir otvorenih ruku i srca kako bi mogao uspješno poučavati, hrabriti, voditi tj. služiti povjerenom stadu.

  Berislav je završio gimnaziju u Zadru, a filozofsko-teološki studijTom svečanom činu biskupskog ređenja uz četvoricu njegove braće i sestre, nazočili su i predstavnici svećenika kotorvaroškoga kraja fra Pero i fra Stipo Karajica, fra Zoran Mandić, fra Mišo Sirovina i vlč. Jakov i Slavo Grgić biskupovi rođaci. Msgr. Berislav je upravo izabrao ovaj datum kada njegova biskupija Tromso slavi 30 godina svoga postojanja. Do sada njegovi prethodnici su bili biskupi iz Njemačke i Poljske.

  odveć malena za takav događaj. Na misi ređenja pribivalo je oko 40-tak svećenika i 15 biskupa. Misno slavlje predvodio je  2500 vjernika i ima 7 župa. Na misi ređenja su bili predstavnici protestantske crkve i kraljevske kuće koji su novom biskupu poželjeli dobrodošlicu s nadom da će uspjeti odgovoriti obvezama i zadacima koje ta služba sa sobom povlači. Poslije svete mise gradonačelnik Tromsa je pripremio za sve nazočne prijam i okrepu uz kavu i kolače, a u večernjim satima bila je svečana večera za sve nazočne.

  prvo misno slavlje u svojoj katedrali gdje su nazočiliU poslijepodnevnim satima biskup Berislav je svoju braću, rodbinu i svećenike i goste izveo na ručak na obližnje brdo iznad njegova grada koji ima oko 60.000 stanovnika od kojih su 600 deklarirani vjernici katolici različitih boja kože i nacija. U večernjim satima nazočni gosti su posjetili samostan sestri Karmelićanki koje su  13 sestara zatvorenog-kontemplativnog tipa. Same su rekle da su kroz minule godineNašem zemljaku biskupu Berislavu simbolične darove u ime svećenika i redovnica biskupije Banja Luka uručio je vlč. Slavo Grgić. U ime svećenika, časnih sestara i vjernika kotorvaroške kotline Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831