Kotorvaroška Dolina

Bašćina 2014. godine

Datum: 7.10.2014.


Bašćinska špilja odlaska i nade u povratak

Samo važni trenutci u ljudskim životima zavrjeđuju da ih se čovjek prisjeti jer osim trenutne važnosti oni također utječu i na budućnost. Tako se spominjemo i obilježavamo rođendane, godišnjice braka, mature itd.
Prije dvije godine obilježili smo dvadesetu godišnjicu stradanja našega kraja podizanjem spomen obilježja žrtvama cijeloga kotorvaroškog kraja. Također, prije dvije godine jedna mala grupa entuzijasta sa Baštine željela je jednim spomenom obilježiti godišnjicu stradanja, prisilnog napuštanja svoga sela i kraja i žrtava, ali također u taj spomen htjeli su ugraditi i svoju zahvalnost Bogu za sačuvane živote i znak nade u svjetliju budućnost svoga kraja. Izgradili su špilju posvećenu Blaženoj Djevici Mariji, našoj nebeskoj majci.
I ove godine, na prvu subotu u listopadu, na blagdan sv. Franje Asiškog, okupili smo se kod „Bašćinske špilje odlaska i nade u povratak“ slaveći sv. Misu za naše žrtve, zahvaljujući Bogu za njegova dobročinstva i stavljajući svoju sudbinu u njegove ruke.
Poslije sv. Mise okupili smo se na objedu u lijepom prijateljskom okružju i raspoloženju. Hvala organizatorima ovoga lijepoga slavlja na njihovome trudu.
fra Anto
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0005