Kotorvaroška Dolina

Aktivnosti Caritasa

Datum: 23.5.2014.


Volonteri djeluju na terenu

Caritas Banjaluka intenzivno se uključio u pomoć ugroženom stanovništvu od poplava. Iako nam još uvijek pristižu informacije s terena , svaki dan upućujemo pomoć u hrani i higijeni u sva naselja i mjesta gdje dobivamo informacije da je stanje najteže.
Aktivno pišemo zamolbe za pomoć svim našim parterima i caritasovim prijateljima u inozemstvu i šaljemo im informacije sa terena.
Za sada nam je pomoć stigla iz Caritasa Mostar, od studenata iz Zagreba a Caritas Linz iz Austrije poslao je jedan broj isušivača koji se raspoređuje najugroženijim obiteljima.

Mladi volonteri Caritasa već danima su na terenu, raznose hranu i higijenske potrepštine, pomažu u čišćenju kuća. Prije svega pomaže se starim i usamljenim osobama koje nemaju nikoga, ali i svima ostalima kojima je u ovim danima pomoć najpotrebnija. Slike s kojima se volonteri susreću svaki dan su stravične, ljudi koji su ostali bez igdje ičega u suzama, uplakani, bez nade...

Caritas se uključio i u prikupljanje pomoći od naših sugrađana, pa je tako u Caritasovom staračkom domu na Petrićevcu forimiran punkt za prikupljanje hrane i higijene. Osim što se uručuje pomoć ugroženim naseljima u Banjaluci, pomoć smo poslali u Prijedor, Kotor Varoš, Prnjavor, a u pripremi su i paketi pomoći za druge gradove.

Crvenom krstu Banjaluka isporučili smo pomoć u mlijeku, a Merhametu i udruženju „ Nova generacija“ iz Banjaluke poslana je pomoć u hrani i higijeni .

Uprava Caritasa
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 133.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 23.1.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Što vam predstavlja Uskrs?

Slika tjedna

received_623549766077407-vv