Kotorvaroška Dolina

Akcije volontera

Datum: 21.4.2010.
Akcije u župiKako je bilo predbožićno vrijeme mladi su krenuli sa izradom božićnih čestitki, Uradili su oni čestitke za usamljene, stare i bolesne članove naše župe i zajedno sa centralom Kruha sv. Ante za božić smo podijelili prigodne pakete i čestitke, a starije žene su pomagale oko uređenja stanova i pripremu jela za one koji su nemoćni.
Danas je velika vika na mlade zbog nezainteresiranosti i potrošačkog mentaliteta. Ipak se mogu naći zdravi i konkretni primjeri prisustva i angažiranosti mladih kada je u pitanju volonterski rad i karitativna aktivnost. U planu nam je još više angažirati mlade i odrasle te organizirati druženja s starijima i osamljenima u molitvenom prostoru koji se može urediti za takve susrete. Najviše susreta obavljamo u domu staraca i privatnim stanovima. Naši prostori nude velike mogućnosti za različite susrete, aktivnosti i druženja. Valja organizirati prijevoz starih i nemoćnih, pripraviti im kavu, čaj i s njima provesti neko vrijeme, a onda ih opet vratiti njihovim domovima i svakodnevnici.
Koncem veljače održali smo drugi seminar i predavanje s kandidatima na temu „Mladi i ostali prisutni u aktivnom životu župe i odgoj za socijalnu osjetljivost“ma koje je imao fra Ivan Šarčević, student teologije.. On je sve nazočne informirao o dosadašnjim koracima koji su provedeni u našemu kraju i naveo primjer talijanskih i njemačkih volontera koji se već duži niz godina odriču svoga odmora i dolaze raditi u različite krajeve naše i susjednih zemalja. To je konkretan primjer kako uz malo sredstava i mnogo dobre volje možemo biti korisni drugima.
Koncem korizme grupa volontera zajedno sa župnikom obišla je najpotrebnije obitelji naše župe i tom prilikom uz uskrsne čestitke svima donijeli po obiteljski paket koji se sastojao u prehrambenim proizvodima, a za nekolicinu bolesnih kupili smo i potrebne lijekove.
Katarina Hrgota

Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Slavite li Božić

Slika tjedna

20240214_113112