Kotorvaroška Dolina

Akcije naših ljudi

Datum: 6.1.2012.


Solidarnost naših ljudiNaši ljudi su zbilja posebni. Mi to uvijek naglašavamo i trebamo jer je to istina. Posebni su po mnogo čemu. To se najbolje vidi kroz razne akcije solidarnosti na koje se mnogi naši župljani diljem svijeta odazivaju. Solidarnost s potrebnima i briga za bolesne i nemoćne je jedan od vidova kršćanskog života koji je nama u zalog i svojim primjerom ostavio sam Isus Krist. On je na poseban način imao osjetljivo srce za bolesne i nemoćne.
Posljednjih nekoliko godina sami župljani smišljaju i planiraju kako pomoći najpotrebnije u Kotor Varošu. Osim toga što pokazuju da su brižni pokazuju i koliko paze na druge. Već smo pisali i pišemo o mladima iz Welsa i drugih gradova Austrije, Njemačke i Švicarske koji svakog mjeseca odvajaju od svoje plaće za potrebite naše župe. Njima unazad par godina potpomaže svojim novčanim darom i organizacija «Prijatelji malenih». Ove godine pomogli su sa 300 Eura. Mladi na čelu sa Zlajom, Željom, i dr obišli su naše usamljene i potrebite, iste darovali paketom hrane, novcem, platili račune, popričali.
Ovo je prekrasan vid ljubavi i bratske solidarnosti koju pružaju oko sebe za vrijeme ovih blagdana. Lako je dati onome tko ima čime uzvratiti, ali treba imati osjećaja i srca – ljubavi prema onima koji su daleko, a ipak su u potrebi.
Na ideju da se pomogne našim vjernicima došao je i naš župljanin Ilija Pranjić iz Čepka koji živi i radi u Klagenfurtu. Pridružila su mu se još naša trojica kotorvarošana a i veliki broj vjernika iz svih krajeva BiH koji skupa s njima rade. Sam kaže da su mu nudili mnogo veće iznose ali on se ove godine zadovoljio sa malim iznosom rekavši im da očekuje da mu se ponovo pridruže i sljedećeg Božića.. Obišao je i darovao usamljene, potrebite, studente. Hvala Iliji a i svim tim dragim ljudima iz Klagenfurta koji su podržali ovu akciju i koji su ukazali povjerenje Iliji.

Ovakve akcije od srca pozdravljamo i želimo da im Gospodin za njihovu velikodušnost i osjećaj za potrebne naplati obiljem svoje milosti i blagoslova.
Viki
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831