Kotorvaroška Dolina

Advent - Došašće

Datum: 27.11.2011.


Sutra počinju zornice

Advent ili Došašće sveto je vrijeme crkvene – liturgijske godine u kojem se pripremamo za proslavu Božića. Koliko je god vrijedna vanjska priprema još je vrjednija nutarnja, priprema naše duše za susret s Bogom. Svoju dušu pripremamo na dva načina. Prvo iz nje izbacujemo ono što ne valja, a to su poroci, grijesi, slabosti, loša djela a istodobno ju trebamo obogatiti dobrim djelima. Kao i u Korizmi i u adventu su poželjna djela posta i pokore, ali naglasak ne bi smio biti na trapljenju svoga tijela nego da iz našega odricanja nikne neko dobro .

Posebna pobožnost gaji se kroz mise zornice u svim župama. Mise zornice imaju pokornički značaj, jer valja ustati vrlo rano da se stigne u crkvu. U našoj župi mise zornice počinju u 6.30 sati ujutro u vjeronaučnoj dvorani. Do sada smo uz Misu zornicu molili jutarnju iz Božanskog Časoslova, međutim, događalo se da praktički samo ujaci mole. Zato ćemo mi prije Mise zornice moliti krunicu. Od treće nedjelje Adventa imat ćemo mise zornice i u Zabrđu svako jutro u pola sedam.
Na nedjelju Caritasa, treća nedjelja Adventa , 11.12.2011. godine u našoj župi prodavat će se božićni kolači . Prodaja kolača vršit će se poslije svetih misa (Zabrđe, Kotor Varoš i Vrbanjci). Naše domaćice ove godine potrudile su se da daju svoj doprinos u pravljenju kolača a sav prihod ide u župni Caritas - za potrebite. Treća nedjelja Došašća je nedjelja Caritasa pa ćemo na svetim Misama kupiti posebnu milostinju za potrebe Caritasa naše biskupije.
Također, već dugi niz godina iz našega župnog Caritasa, ponajprije zahvaljujući gospodinu Draganu Juričeviću i njegovoj pekari «Tradicija» kao i daru naših domaćica mi uz Božić darujemo štićenike Caritasovog doma za stare kolačima kao i one koji su u programu Caritasove patronažne službe. Uz kolače nađe se pokoji odjevni predmet kao i naši nezaobilazni priglavci.
Ove godine je Caritas BK BiH raspisao natječaj za najbolji rad (literalni, slika ili dr.) na temu «Dobro je činiti dobro». Pozivam sve, a posebno mlade koji imaju iskustva u činjenju dobra da to literalno ili na drugi način uobliče i pšalju na adresu: web@carbkbih.com.ba ili Caritas BKBiH Mehmed Bega Ljubušaka 6, 71000 Sarajevo, BiH s naznakom «Dobro je činiti dobro».
Ako se želite s nama pripremati za Božić, pridružite nam se!
fra Anto Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831