Kotorvaroška Dolina

Završeni tečaji u župi

Datum: 28.6.2010.


Završili smo tečaje, a nadamo se da će ih biti još


Koncem lipnja završeni su tečaji u našoj župi. Već smo pisali o održavanju tečaja engleskog i njemačkog jezika koji su se održavali od 1.12.2009 do 30.6.2010. godine., a naravno sve to zahvaljujući Caritasu BK BIH koji nam je to i omogućio. Tečaj njemačkog završen je koncem lipnja, a održavao se dva puta tjedno u večernjim satima po dva školska sata u našoj vjeronaučnoj dvorani.
Tečaji engleskog i njemačkog jezika su bili izuzetno posjećeni i zanimljivi. Dobro su došli školarcima, studentima, a i nama starijima.
Vrijeme je godišnjih odmora. Naše more je puno stranaca. Komunikacija sa strancima može prerasti u doživotno prijateljstvo, stvaraju se prilike za putovanja u strane zemlje ili nova poznanstva koja život čine uzbudljivijim.
Većina mladih posjeduju računare. Dopisivanje na internetskim portalima ili stranim forumima može poslužiti kao nepresušan izvor znanja ili mjesto za druženje.
U ranijim projektima prošli smo i tečaj volontarijata. Ako se nađe među nama netko tko poželi istražiti nove mogućnosti volontiranjem trebat će nam jedan od svjetskih jezika. Omogućit će vam da se lakše snađete, pronađete odgovarajući smještaj, ali i sporazumijte sa susjedima.
Na prijedlog naše profesorice Milice jedan dan smo organizirali tečaj u prirodi, te smo jedno cijelo poslijepodne proveli na Bjelinama, našemu poznatom kupalištu. Bilo je zanimljivo jer uz iće i piće i konverzacija je bila bolja.
S polaznicima tečaja proveli smo anketu da saznamo njihovo mišljenje i održanim tečajevima, njihov stav, potrebe i slično. Svi polaznici tečaja engleskog i njemačkog jezika izrazi su da je ovo jedan pozitivan i uspješan poduhvat, da je samo druženje pozitivno te da ovakvih i sličnih tečaja treba ovom gradu i ovoj župi. Nadamo se da se ovakva okupljanja i druženja neće završiti sada, već da ćemo i dalje naći vremena jedni za druge a i biti na pomoći jedni drugima.
Viki

  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831