Kotorvaroška Dolina

Volontiraj, zove te tvoj rodni kraj

Datum: 15.5.2013.


„Ovdje sam postao, ovdje ću nestati. Ovdje sam ugledao i nebeski beskraj i pučinu na kojoj mi se oko odmara, i ovo ne bih zamijenio ni za jedan kraj na svijetu. Ljepših možda ima, dražih nigdje...“ (Meša Selimović)

Prošle smo godine u kolovozu, tj. u tjednu prije Velike Gospe, pokrenuli nešto u našem rodnom kraju Kotor Varoš kako bi mu na neki način pomogli. Mali broj nas mladih Kotorvarošana smo tjedan dana svakodnevno obišli rodni kraj sa ciljem družiti se, upoznati bolje rodni kraj, ali tako i samog sebe.
Vidjeli smo iz kojeg lijepog mjesta sa predivnom prirodom svi mi vučemo korjene. Osjetili smo kako nam Bog, Sveti duh i naša Bogorodica Marija uz molitvu daju snage za rad.
Ali najvažnije što smo naučili i osjetili jest duh zajedništva; sve što smo tokom tih dana radili, radili smo zajedno. Smijali smo se, mnogo smo pričali i naučili jedni od drugih. Zezali smo se, zajedno smo uživali u radu, koji upravo zbog zajedničkog druženja nimalo nije bio naporan.

Ove godine ćemo opet tjedan dana prije Velike Gospe krenuti sa našom akcijom
„VOLONTIRAJ, ZOVE TE TVOJ RODNI KRAJ KOTOR VAROŠ“.
Putem naše web-stranice kotorvaroškadolina.com te putem našeg facebook-profila će te na vrijeme biti informisani kada, šta i gdje budemo radili tih dana u Kotor Varošu.
Uostalom, može nam se pridružiti tko god bude želio, bio mlad ili „star“! Važno je da se družimo i da još bolje upoznamo naš rodni kraj Kotor Varoš, kraj iz kojeg vučemo korjene.
Dosadno nam sigurno neće biti, samo lijepo i zabavno!
Vidimo se ovog ljeta u rodnom kraju!
Mateo Topalović

  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831