Kotorvaroška Dolina

“Poštujmo žene iz ruralnih područja”

Datum: 25.9.2018.


Puno ideja...Prošle godine pokrenut je projekat  “Poštujmo žene iz ruralnih područja” kojeg financira Europska unija, a provodi Caritas biskupije Banja Luka u suradnji s Caritasom Austrije.  Projekt je financiran u sklopu Europskog instrumenta za ljudska prava i demokraciju i trajat će tri godine, a obuhvaća ruralna područja općina Kotor Varoš, Prnjavor, Prijedor, Glamoč i Banja Luka.
Projekt je usmjeren afirmaciji žena iz ruralnih područja, poticanju žena da postanu svjesnije svojih vrijednosti, kvaliteta i doprinosa kojeg daju zajednici, ekonomiji i društvu.
Projekat je krenuo i kod nas u župi. U petak 21.9.2018, godine upriličen je prvi sastanak gdje su se okupile žene župe. Voditeljica projekta Tanja Valentić je naše žene srdačno pozdravila te im predstavila  samu bit projekta. U središtu djelovanja su žene kroz razne projekte, poput: ekonomskog osnaživanja žena, s posebnim fokusom na žene iz ruralnih područja, projekti iz borbe protiv trgovine ljudima, prevencija nasilja, osnaživanje obitelji,
Tanja nam je istakla ulogu žene iz ruralnih područja u njihovim obiteljima, u zajednici u kulturnom i društvenom životu. Radionice, edukacije, kampanje, druženja i lokalne inicijative doprinijet će vidljivosti i priznanju ženama iz ruralnih područja. U okviru radionica organizirat će se i kreativni dio koji će nam biti interesantan .
Pozvala  nas je da iznesemo svoje prijedloge i ideje. Bilo ih je puno. Svašta nešto smo predlagale. Da li će se to ostvariti vidjet ćemo kroz naredne radionice. Izazovi su pred nama  čemu se radujemo.
Viki
 
  Povratak

Anketa

O kojim temama bi htjeli više čitati na stranici?

Slika tjedna

facebook_1600180677007_6711644214295601811