Kotorvaroška Dolina

Mise na grobljima

Datum: 1.6.2020.


slavili smo svete mise


U subotu 23.05.2020. godine sudjelovali smo u obredima blagoslova polja  na groblju  Luke u Vrbanjcima i groblju sv, Marko u Čepku. U Vrbanjcima blagoslov polja i svetu misu predvodio je župnik fra Zoran Mandić a na groblju čepak fra Pero Karajica uz koncelebraciju fra Zorana Mandića.
Na misama, na grobljima, molilo se za blagoslov polja, imovine i ljudskoga rada, kao i to da nas Gospodin očuva od svih zala koja nas mogu zadesiti. U vrijeme blagoslova mole se litanije Svih svetih. Svećenik s narodom zaustavlja se na četiri postaje te moli blagoslovne molitve okrećući se na četiri strane svijeta.   Naravno, Božjem milosrđu preporučili smo i sve naše pokojne čija su tijela pokopana na ovima grobljima.
30.05.2020. godine imali smo  na groblju sv. Jurja u Slatini i na Rokovskom groblju svete mise i blagoslov polja.  Kako je ovo  na neki način još vrijeme izolacije  na grobljima je ipak bio prisutan veći broj vjernika. Vjernici su pomalo počeli pristizati iz Hrvatske i susjednih zemalja. Nadajmo se da će ovom “zlu” vremenu doći kraj i da ćemo uskoro ugledati svoje najbliže kako nam dolaze.
Viki
  Povratak

Izdvojeno

Glasnik kotorvaroškog kraja broj 126

Svi sveti, Božić....

Datum: 10.1.2020. Pregledaj PDF

Glasnik broj 125

Za vas smo pripremili u ovom broju ...

Datum: 6.11.2019. Pregledaj PDF

Anketa

Da li nakon otvaranja granica planirate odmor provesti u inozemstvu?

Slika tjedna

FB_IMG_1593433581498