Kotorvaroška Dolina

Uređenje Bašćinskog groblja

Datum: 21.8.2012.


Novi radovi

Vikend prije Rokova pao je dogovor da saniramo krov na našoj kapeli u Bašćini koja je posvećena sv. Nikoli Taveliću, a usporedo s tim da očistimo i uredimo groblje. Planirano i učinjeno. Vjerujem da svi koji su došli i vidjeli učinjeno da su bili zadovoljni (primjedbe su uvijek dobrodošle) a uvijek se može bolje i više uraditi. Radove zamjene krova, kao i čišćenje groblja su izvršili Ilija Petrušić, Ivan Majstorović, Mato Škrobić, Goran i Igor Mandušić, Pajo Karajica, Dominko Jelušić, Pile Miškić.
Kavom i okrepom su nas počastili Antić, Roka, fra Pero Karajica i zgodne dame iz Karajica. Skelu, prijevoz i ostalo stavio nam je na raspolaganje tj. donirao naš sugrađanin Neđad, vl. Firme «Keđo». G-din Pile Grgić nam je ispekao janje za ručak. Moja malenkost je sve ovo organizirala.
Moram napomenuti da su nas i ostali Bašćinci financijski podržali. Za ovu godinu planiramo još podizanje centralnog križa na groblju za sve Bašćince diljem svijeta a posebice za one Bašćince za koje se ne zna gdje su sahranjeni.
Svima koji su na bilo koji način sudjelovali i sudjeluju od srca zahvaljujem i molim zagovor sv. Nikola Tavelića za sve njih i njihove obitelji.
Jako Jelušić

  Povratak

Izdvojeno

Glasnik kotorvaroškog kraja broj 126

Svi sveti, Božić....

Datum: 10.1.2020. Pregledaj PDF

Glasnik broj 125

Za vas smo pripremili u ovom broju ...

Datum: 6.11.2019. Pregledaj PDF

Anketa

Ideš li Gospojini u Sokoline i sv. Roku ove godine?

Slika tjedna

5cec9149-2d64-4301-951e-f718731fa4b5