Kotorvaroška Dolina

Susret WELS-MATULJI

Datum: 14.10.2014.


Uz podršku mnogobrojnih navijača domaćini su zasluženo pobijedili

Već duže vrijeme imali smo poziv od naših Kotorvarošana koji žive u Matuljima da odigramo nogometnu utakmicu i da ih posjetimo u njihovim novim domovima. I tako nas devet krenulo je 13.09.2014. godine iz Welsa put Matulja da ukrstimo noge i pokažemo kako se barata sa loptom. Ekipa je stigla oko 13:30 u Matulje. Svratili smo u obližnji restoran ručati i malo se okrijepiti prije utakmice. Utakmica je bila zakazana u 17:00 u Opatiji, te smo poslije ukusnog i obilnog ručka odlučili malo prošetati Opatijom i uživati u njenoj ljepoti. Dan je bio predivan, topao i sunčan a na obližnjim plažama mnogi su se kupali.
Šećući i uživajući u prelijepom turističkom gradiću svratili smo na još jedno pićence da razradimo taktiku kako ćemo igrati protiv iskusnih domaćina. Došlo je i vrijeme da krenemo na sportski teren, a kad smo se pojavili ugledali smo mnoga draga lica koja su nas dočekala sa veselim smiješkom i srdačnim pozdravom. Dođe vrijeme da se i lopta zakotrlja. Ekipa iz Welsa je krenula ofanzivno i u kratkom vremenu povela 2-0.Veselje je kratko trajalo, domaćin je povezao redove i sa izmjenama je preokrenuo rezultat u njihovu korist. Na poluvrijeme smo otišli s 8-2 za domaćine iz Matulja. Kratkim razgovorima na pauzi razradili smo "novu taktiku" kako da uđemo u drugo poluvrijeme. Kako smo se i dogovorili zaigrali smo kao u "najboljim danima" te brzo došli do rezultata 8-6. Majstori iz Matulja su do kraja kontrolirali tijek igre i povećavali vodstvo. Uz podršku mnogobrojnih navijača domaćini su zasluženo pobijedili. Ko nam je kriv što smo zaboravili taktiku, he-he.
Nakon sportskih majstorija druženje smo nastavili u istom restoranu dugo u noć uz zvuke harmonike i gitare. Večera je bila mesna. Prespavali smo kod naših domaćina u njihovim domovima a sutradan ujutro Davor Bilobrk i njegova supruga su nas pozvali na doručak. Tu smo veselo razgovarali i šalili se na svoj račun prisjećajući se nekih mladih dana. Bilo je ovo druženje koje ce nam ostati u lijepom sjećanju. Dogovorili smo se da ovo postane tradicija jer će ekipa Wels ugostiti naše drage Kotorvarošane na proljeće.
Velika HVALA na gostoprimstvu. Pozdrav za Matulje.
Zlaja

  Povratak

Anketa

O kojim temama bi htjeli više čitati na stranici?

Slika tjedna

facebook_1600180677007_6711644214295601811