Kotorvaroška Dolina

Ilina 2010.godine

Datum: 9.7.2010.


Mise za Ilinu


Sveti Ilija prorok zaštitnik je Bosne. U našoj kotorvaroškoj kotlini svaka župa ima grobljansku kapelicu posvećenu ovome svecu. Tako u Vrbanjcima Plitska, u Sokolinama Jakotina a u župi Kotor Varoš Duratovci. Već smo navikli da Plićani i Jakoćani posebno obilježavaju blagdan svoga zaštitnika. Tako će biti i ove godine.
Jakoćani i njihovi prijatelji kao i ostali naši župljani koji budu u mogućnosti proslavit će sv. Iliju proroka u subotu, 17. srpnja u 11.00 sati sv. Misom u crkvi u Jakotini, a poslije Mise bit će prigodno druženje. Ovih dana se popravlja most koji će biti u uporabi za mala, putnička vozila do 17. srpnja.

Plićani će Svetoga Iliju proslaviti u nedjelju, 18. srpnja sv. Misom u 11.00 sati na groblju u Plitskoj. Taj dan bit će Sveta Misa u Zabrđu i u Kotor Varošu u 9.00 sati. Naravno i u Plitskoj će poslije Mise biti druženje koje organiziraju Plićani.

I Novoselci imaju svoje tradicionalno godišnje druženje u subotu, 17. srpnja. Stoga će u Novom Selu u 1.00 poslije podne biti sveta Misa za okupljene. Uz duhovna, kulturna i športska događanja bit će bogata ponudu hrane kao i ostalih slastica i osvježenja.
Fra Anto Šimunović


Povratak

Izdvojeno

Glasnik broj 121.

Pročitajte u ovom broju....

Datum: 12.12.2018. Pregledaj PDF

Glasnik broj 120.

U ovom broju procitajte...

Datum: 3.8.2018. Pregledaj PDF

Anketa

Strahujete li od dolaska migranata u BiH?

Slika tjedna

naslovna